Dolar ve Euro şahlandı! Rekor üstüne rekor kırılıyor 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dün akşamki toplantıda gerçekleştirdiği konuşmanın ardından döviz kuru güne rekor kırarak başladı. Bankalararası piyasada döviz kurları birbiriyle yarışırken konu hakkında ilgili kurumlardan herhangi bir açıklama yapılmadı.  

EKONOMİ 23.11.2021, 11:37 24.11.2021, 09:46
Dolar ve Euro şahlandı! Rekor üstüne rekor kırılıyor 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısının ardından dün akşam basın açıklaması yapmış ve düşük faiz politikalarında kararlı olduklarını yinelemişti. O konuşmanın ardından Dolar, Euro ve Sterlin güne rekor kırarak başladı. 

Dolar/TL 12 seviyesini gördü 

Dolar kurunda bu sabah tarihi bir rekor yaşandı. Dolar/TL kuru 12 seviyesini gördü. Zaman zaman 11,85’e kadar inen Dolar/TL çoğunlukla 11,90-11,95 arasında seyrediyor. Kurun bugünü 12 seviyesinde kapatması bekleniyor.  

Dolar endeksi96,6 ile son 16 ayın en yüksek seviyesini görmüş ve sonrasında kendisini 96,4’te dengelemişti.  



Euro’da yükseliş yüzde 5’i geçti 

Euro/TL kurunda yükseliş, yüzde 5’ten fazla gerçekleşti ve 13,50 seviyesi görüldü. Zaman zaman 13,45’e düşen kurun 13,40 üzerinde günü sonlandırması bekleniyor. 

Euro/Dolar paritesi ise 1.12’den alıcı bulmaya başladı. 

Sterlin, İngiliz atlarını aratmıyor 

İngiliz Sterlini, hızlarıyla ünlü olan İngiliz atlarını aratmıyor. Sterlin/TL, gün açılışından bu yana 16 seviyesinin üstünde alıcı buluyor. Sterlin/Dolar paritesi ise 1.33’ten alıcı buluyor. 



“Kur ve faiz oyununu görüyoruz” 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün akşam gerçekleştirdiği basın toplantısında, “Kur ve faiz oyununu görüyoruz. Güçlü bir duruş sergileyerek girdiğimiz her mücadeleden alnımızın akıyla çıktık. Bu ekonomik kurtuluş savaşından da zaferle çıkacağız.” ifadelerini kullanmıştı. 

Powell da etkiledi 

Yükselişte, yurt içindeki gelişmelerin yanı sıra ABD Başkanı Joe Biden’ın, Powell’ı yeniden aday olarak göstermesi etkili oldu. Barack Obama döneminde 2012 senesinde Federal Rezerv Sistemi Başkanı olan Jerome Powell, Donald Trump döneminde de görevini sürdürdü. 21 Kasım 2021 tarihinde ise Joe Biden tarafından yeniden başkanlığa aday olarak gösterildi. 

Powell’In enflasyonla mücadele vurgusu, erken faiz artırımı beklentisini yeniden güçlendirdi. Bu da doların küresel çapta yeniden güçlenmesine sebep oldu. Bugün yurt içinde hazine ihaleleri, yurt dışında da Satın Alma Yöneticileri endeksi (PMI) verileri takip edilecek. 



Jerome Powell

Yorumlar (0)