Dolar, tarihi zirveyi gördü! Bitcoin, düşüşüne devam ediyor 

Güne yükselişle başlayan dolar, yükselip düşerek istikrarsızlığını koruyor. 10 liraya yaklaşan dolar zaman zaman 9,92 liraya düşüyor. Vatandaşların endişeleri ise devam ediyor. 

EKONOMİ 11.11.2021, 16:00
Dolar, tarihi zirveyi gördü! Bitcoin, düşüşüne devam ediyor 

Ekim ayında açıklanan Merkez Bankası faiz indirimi sonrasında döviz kuru yükselişini sürdürüyor. Yükseliş, en çok dolar kurunda etkili oluyor. ABD piyasalarındaki enflasyon verilerinin ardından kuvvetlenen para birimlerinin genelini baskılaması, doların zirvedeki sayısını yeniledi. 



10 liraya dayandı 

Dün 9,87 TL ile kapanan dolar kuru, bugün 9,92 ile güne başladı. 9,98’i görerek tarihi bir zirveye imza atan doların bazı döviz bürolarındaki satışların 10 lirayı geçti. Alışı 9,98’de sabit kalan dolar, vatandaşlar arasında günün konusu oldu. 

Dolar hakkında sosyal medyada kısa sürede binlerce tweet atıldı. Euro 11,42’yi bulurken sterlin ise 13,32’yi gördü.  



Bitcoin ve altın 

Kripto para dünyasında çalkalanmalar devam ediyor. Bitcoin, 69 bin dolardan 65 bin dolara geriledi.  

Altın/ONS 1861 dolardan alıcı buluyor. Cumhuriyet altını 4 bin TL iken yarım altın 1964 TL’den işlem görüyor. Gram altın ise 595 lirayı bulmuş durumda. 



Merkez Bankası sessizliğini koruyor 

Doların ani yükselişi karşısında Merkez Bankası, sessizliğini koruyor.  

Kurdaki dalgalanmaların sebebi olarak gösterilen ABD’deki Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), ekim ayında aylık yüzde 0,9 arttı ve beklentileri aştı. TÜFE, yıllık bazda yüzde 6,2 olarak son 31 senenin en yüksek artışını yakaladı. 

Analistler, ekim ayı enflasyon verisinin küresel tedarik zincirinde sıkıntıların yaşandığı ortamda enflasyonun gelecek seneye kadar yüksek seviyelerde seyredeceği aktarıldı. 

Yorumlar (0)