Dolar nötr durumda

Dolar/TL, Türkiye/Amerika ilişkilerinde problemlere neden olan konuların Erdoğan-Trump görüşmesinde netlik kazanamaması nedeniyle yatay seyrediyor. S-400 ve yaptırım gelişmelerini izlemeye devam eden piyasaların içerideki ana gündem maddesi 12 Aralık'ta açıklanacak faiz kararı. Dışarıda ise ABD Başkanı Donald Trump'ın azil süreci ve ticaret görüşmeleri. 15 Kasım günü dolar/TL 5.7545'te seyrediyor.

EKONOMİ 15.11.2019, 08:01
Dolar nötr durumda

Hafta içinde Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump arasında olumlu bir havada geçen ikili zirveden, başta yaptırımlar olmak üzere çözüm bekleyen problemlerde kamuoyuna yansıyan bir netlik olmaması sebebiyle dolar/TL'de yatay seyir devam ediyor.

Yeni bir gelişme olmadığı takdirde piyasaların gündemi Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) 12 Aralık'ta vereceği faiz kararı olacak. Son 3 toplantıda beklentilerin üzerinde 1000 baz puan faiz indiren Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB)'nın bu toplantıda da beklentileri aşması olasılık dâhilinde.

Ekonomistler bu durumun lirada baskı yarattığını kaydetse de CDS'lerin gerilemesi ve küresel görünümün de desteklemesiyle dolar/TL'de bir süredir süren dar bant hareketinin korunması öngörülüyor.

15 Kasım günü dolar/TL 5.7545'ten açıldı.

Yorumlar (0)