Dolar Ne Kadar 30 Kasım 2020 Günlük Dolar Kuru

Dolar ne kadar bugün? 30 Kasım 2020 günlük dolar kuru ne durumda? Haftanın ilk iş gününde dolar kuru 7,80 bandının üzerindeki konumunu sürdürüyor. Merkez Bankasının faiz artırımı kararının ardından önemli bir gerileme yaşayan dolar kuru, eski seviyesine doğru yol almaya başlamıştı. Peki, haftanın ilk günü euro ve dolar ne kadar, 30 Kasım 2020 Pazartesi günü anlık döviz kurları verileri neler?

EKONOMİ 30.11.2020, 11:17 30.11.2020, 13:50
Dolar Ne Kadar 30 Kasım 2020 Günlük Dolar Kuru

30 Kasım 2020 Pazartesi günü hafta açılışı öncesinde piyasalarda son durum netleşti. Altının onsunda yaşanan gerilemenin ardından, yeniden dolar yatırımcısına cazip gelmeye başlayan dolarda da geçtiğimiz haftalarda hareketlilik yaşanmıştı. Aşının bulunması ile ilgili yaşanan gelişmeler ve Merkez Bankası’nın faiz kararının ardından dolar ve euro kurlarında ciddi düşüşler gerçekleşti. Bu dalgalanma sonrasında dolar kuru, grafiği yeniden yukarı yönlü hareketlenmeye başladı. Yaşanan bu değişimler beraberinde,  sıkça sorulan dolar ne kadar? Sorusunu da getirdi. Piyasaların döviz kuru verilerine göre dolar bugün 7,81 seviyelerinde fiyatlanırken aynı dakikalarda euro ise 9,36 lira civarlarında işlem gördü.

Kurlar sıralamasında zirvede olan ve en yüksek değere sahip olan İngiliz Sterlini ise bugün 10,40 liradan fiyatlandı. Peki, dolar kuru ve diğer döviz birimlerinde son durum nedir? 30 Kasım Pazartesi günü dolar kaç TL oldu? Merkez bankası 1 dolar kaç TL? Dolar kurunda son durum, ne oldu? Döviz ve piyasalardan son dakika gelişmeleri... Döviz piyasası ne durumda? TL kaç dolar? Piyasada döviz kurlarında son gelişmeler neler? İşte 30 Kasım dolar alış satış fiyatları.Güncel döviz kurlarına odaklanan dolar yatırımcıları dolar alış satış fiyatlarını araştırıyor. Doların, diğer para birimleri karşısındaki performansını ortaya çıkaran dolar endeksi kaç TL oldu? Dolar kurundaki değişimler merakla takip ediliyor ve her gün dolar ne kadar oldu sorusunu araştırıyor. Önümüzdeki günlerde, özelliklede 2021’in ilk çeyreğinde dolar düşecek mi yükselir mi sorularının cevabı araştırılıyor. Tüm soruların cevabını ve güncel dolar değişimlerini sitemizden takip edebilirsiniz.

30 Kasım 2020 Pazartesi haftanın ilk iş günü piyasalarda son durum netleşmeye başladı. Altının onsunda yaşanan gerilemenin ardından yeniden yatırımcılar için cazibe haline gelen dövizde özellikle dolarda geçtiğimiz haftalarda önemli değişimler yaşanmıştı. Aşı ile ilgili olumlu haberler ve Merkez Bankası’nın aldığı kararlar sınırları dolar ve euro kurlarında geri çekilmelerin yaşanmasında neden oldu. Sürecin devamı sonrasında döviz kurlarının grafiği yeniden pozisyon alarak yukarı yönlü harekete geçti. Piyasalardan alınan anlık döviz kurları verilerine göre dolar bugün 7,84 lira sınırlarında konuşlanırken aynı dakikalarda euro ise 9,39 lira sınırlarında yer alıyor. Döviz kurları arasında en yüksek değere sahip olan İngiliz Sterlini ise bugün 10,48 liradan fiyatlandı.

30 Kasım Pazartesi dolar ne kadar oldu?

30 Kasım 2020 Pazartesi gününe ait anlık dolar fiyatları şu şekilde. Dolar alış fiyatı 7,8389 TL, satış ise 7,8497 liradan işlem görüyor. Güncel kurları aşağından takip edebilirsiniz.
 

30 KASIM 2020 ANLIK DÖVİZ KURLARI
 

Amerikan Doları 7,8466

Euro 9,3973 TL

Kanada Doları 6,0464 TL

İngiliz Sterlini 10,4758 TL

İsveç Kronu 0,9246 TL

İsviçre Frangı 8,7092 TL

Japon Yeni 0,0754 TL

Norveç Kronu 0,8865 TL

Avustralya Doları 5,8011 TL
 

BDDK ve Merkez Bankası'ndan gelen normalleşme ve sadeleşme adımlarının etkisiyle dolar kuru baskılanmaya devam ediyor. Uzmanlar, iskontolu olmaları nedeniyle Türk varlıklarına yabancı yatırımcıların artabileceğini açıkladı. Türkiye, ekonomide yaşanan gelişmeler ve ılımlı yeni dönem söylemlerinin ardından Kasım ayı başından beri Türk varlıklarına talep devam ediyor.

TÜRK VARLIKLARINA YABANCI TALEBİ

Yabancılar iki hafta içerisinde 1.5 milyar doları portföy yatırımı olmak üzere bankacıların verilerine göre 6 milyar doların üzerinde işlem yaparak Türkiye varlıklarının değerini artırdı. Son iki haftada gerçekleşen girişlerde yıl başından bu yana 13.5 milyar dolardan 12.2 milyar dolara gerilemişti.

REZERVLERDEKİ ARTIŞ BEKLENTİSİ DOLAR KURUNU BASKILIYOR

Bununla beraber, döviz rezervlerinde fazlalığın sürebileceği beklentisi, dolar kurunda baskı oluşturarak gerilemesine neden oluyor. Bu sebeple dolar kuru 8 lira seviyesinin üzerinde tutunamıyorum.

SADELEŞME ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR: ZORUNLU KARŞILIK HAMLESİ GELDİ

Merkez Bankası (TCMB), sadeleşme çalışmaları ile zorunlu karşılıklarda kredi büyümesine göre farklılaşmayı kaldıracağını açıkladı ve döviz para ZK'ları da belirli vadelerde yükseltti.

TCMB'nin yaptığı açıklamaya göre;  fiyat istikrarı temel hedef doğrultusunda parasal transfer sisteminin etkinliğini arttırmak için yapıldığına dikkat çekildi.

TCMB yaptığı bu değişikliklerle, rezerv opsiyon kullanım yüzdelerinin aynı seviyede olması halinde, sistemin zorunlu karşılık tesislerinin yaklaşık 12.3 milyar TL ve 5.7 milyar dolar karşılığı döviz ve altın cinsinden artacağını tahmin ediyor.

BDDK da geçtiğimiz günlerde Türk bankalarını kredi vermeye zorlayan ve bankaların devlet tahvili portföyünü artırmayı amaçlayan aktif rasyo düzenlemesinin yıl sonunda uygulamadan kalkacağını açıklamıştı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı normalleşme çerçevesinde iki yıl aradan sonra ilk kez 10 yıllık TL cinsi gösterge tahvil ihalesini de gerçekleştirmişti. Hazine ayrıca eurobond ihracı ile 2.25 milyar dolar borçlanma da yapmıştı.

Yorumlar (0)