Dolar Kuru Ne Kadar?

Dolar kuru ülkemiz çapında her geçen gün dalgalanma seyrinde ilerlemektedir. Bazı günler yükseldiği gözlemlenirken, bazen azaldığı da gözlemlenebiliyor.

EKONOMİ 18.06.2020, 22:14
Dolar Kuru Ne Kadar?

 Dolar kuru ülkemiz çapında her geçen gün dalgalanma seyrinde ilerlemektedir. Bazı günler yükseldiği gözlemlenirken, bazen azaldığı da gözlemlenebiliyor. Haftanın ikinci olan salı gününde dolar kur fiyatına baktığımız zaman yüzde 0,32’lik bir gerileme ve TL cinsi bakımından değer kaybettiğini gözlemliyoruz. Bu gerileme sonra Doların TL bazında son fiyatının da 6,84 Lira seviyelerine geçiş yaptığını söyleyebiliriz. Ayrıca gün içerisinde Dolar kurunda değişimler yaşanmaya devam ediyor. Geçen hafta boyunca gerileme yaşayan dolar kurunun bu gerilemesinin devam edeceği uzmanlar tarafından belirtilen bilgiler arasında. Ayrıca Dolar bazında yapılan işlem hacmi de her geçen gün düşmeye devam ediyor. Bu işlemlere interaktif ortamlarda yapılan emir işlemleri de dahil ediliyor. Bu yüzden internet üzerindeki borsa sitelerinden işlem yapmaya başlamadan önce dolar kurunun ne kadar olduğunu iyi araştırmak ve dalgalanma boyunun ne derece olduğu iyi analiz etmek gerekiyor.

 Dolar Kuru Nasıl Değişiyor?

 Dolar kuru ve diğer para birimleri, kendilerine gösterilen arz ve talep ilişkisi bakımından değişim gösteriyorlar. Çünkü bir kura gösterilen işlem değeri ne kadar fazla olursa, o kurun gösterdiği yükselme eğrisi de o kadar fazla oluyor. Son günlerde Dolarda yaşanan azalmanın nedeni olarak da Dolara gösterilen talep miktarının azalması olarak söyleyebiliriz. Uzmanlara göre Dolar üzerinden yapılan işlemlerde bir hayli azaldı. Ayrıca Dolar kurunun bir daha yedi ve daha üst seviyelere çıkmayacağı, altı ve beş dolaylarında seyredeceği de bildiriliyor. Dolar ve diğer para kurlarının haftaya hangi seviyede başlayacakları ve dalgalanma eğrilerinin nasıl olcacağı, 20 Haziran 2020 tarihinde belirlenecek ve halk ile paylaşılacak. Bu yüzden borsacılara, yatırımcılara ve dolar sahibi olanlara dalgalanma derecelerine bakmadan işlem yapmamalarını tavsiye ediyoruz.

Yorumlar (0)