Dolar fırladı, Özgür Demirtaş 4 kelimeyle özetledi

Ünlü ekonomist Prof. Dr Özgür Demirtaş, dolar ve altın fiyatının rekorlar kırması üzerinde peş peşe paylaşımlar yaptı. Durumu 4 kelimeyle özetleyen Demirtaş, "Saat 20:00'de eski bir twitimi hatırlatacağım." dedi.

EKONOMİ 07.06.2023, 15:44 07.06.2023, 15:57 Hakan Öksüz
Dolar fırladı, Özgür Demirtaş 4 kelimeyle özetledi

Dolar ve altın fiyatlarının hızlı şekilde tırmanışa geçmesi, iç piyasada endişeli bekleyişe neden oldu. Seçim sonrası Mehmet Şimşek'in yeni Hazine ve Maliye Bakanı olarak atanmasının ardından piyasada güven tazelendi. Şimşek'in ilk konuşmasında, "Türkiye'nin rasyonel zemine dönmekten başka çaresi kalmamıştır." ifadelerini kullanması, ekonomide ortodoks politikalara dönüleceğinin sinyallerini verdi.

Dolar ve altında sıçrama

Hazine ve Maliye Bakanlığındaki vites değişimi, piyasalarda çalkantıya yol açtı. Dolar ve altın tarihi rekoruna koştu. Dolar, 23 Türk lirası bandını aştı. Gram altın ise 1.480 liraya yükseldi. İç piyasadaki hareketlilik, kamuoyunda yankı uyandırdı. Sosyal medyadan paylaşımlarda bulunan pek çok ekonomi uzmanı, güncel gelişmeleri yorumladı. 

"Top yere düşmeden sekmez." 

Dolar ve altın fiyatlarında yaşanan ani sıçrama hakkında yorumda bulunan isimlerden biri de ünlü ekonomist Prof. Dr Özgür Demirtaş oldu. Demirtaş, "Top yere düşmeden sekmez." yorumunu yaptı.

"Nas ekonomi modelinin sonucu: Duvar!" 

Dolardaki yükseliş grafiğine işaret ederek "Nas ekonomi modelinin sonucu: Duvar!" ifadesini kullanan Özgür Demirtaş, yaptığı bir başka paylaşımda, "Bugün saat 20:00'de eski bir twitimi hatırlatacağım." açıklamasında bulundu.

Yorumlar (0)