Dolar bugün ne kadar? 26 Kasım Perşembe döviz kurları

ABD başkanlık seçimlerinde yaşanan belirsizlik,  artan vaka sayıları ve koronavirüs aşısı ile ilgili olumlu gelişmelerden dolayı hareketli bir süreç geçiren dolar kuru, Merkez Bankası'nın faiz artırımı kararının ardından ciddi bir düşüş gördü.  Koronavirüs aşı çalışmaları ile ülke politikalarından etkilenen dolar, bir süredir, 7.8 TL sınırlarında işlem görmeye devam ediyor. Dolar güne nasıl başladı? Dolar bugün ne kadar?  26 Kasım 2020 Perşembe dolar kuru ne durumda, dolar kurunda son durum ne?

EKONOMİ 26.11.2020, 19:50 26.11.2020, 23:41
Dolar bugün ne kadar? 26 Kasım Perşembe döviz kurları

ABD başkanlık seçimlerinin netleşmesi, koronavirüs aşısının bulunmasının ardından dolar fiyatları da en çok araştırılan konulardan biri oldu. Merkez Bankası toplantısının ardından faiz artırımı kararı alındı ve dolar düşüşe geçti. Geçen hafta 7.7 ile fiyatlandırılan dolar, haftayı 7,6 civarlarında kapatmıştı. Merkez Bankası yetkilileri doların yükselişini frenlemek için çalışmalarına devam ediyor. FED, (Merkez Bankaları Sistemi) Başkanı Jerome Powell'ın ortalama enflasyon beklentisi ile ilgili yaptığı açıklamanın ardından dolar kuru, 7.7 sınırlarında fiyatlandı. Dolarda yaşanan bu hareketlilik dolara yatırım yapanların en çok merak ettiği konulardan biri oldu.  Dolar birikimi olanlar ise dolarda tekrar bir yükseliş olur mu araştırmalarına odaklandı. Peki,  26 Kasım 2020 Perşembe bugün dolar kaç lira, 1 USD doları kaç para oldu,  bu süreçte dolara yatırım yapılır mı, işte dolar kuru ile ilgili merak edilenler.


26 Kasım Perşembe Günü 2020 Dolar Kuru Ne kadar?

Merkez Bankası'nın likidite imkan limitleri ile ilgili çalışmaları, ABD'de artan işsizlik oranları, ABD seçimlerindeki kararsız bir siyasal ortam, koronavirüs teşvikleri, ardından olumlu aşı gelişmeleri, dolarda hareketli günler yaşanmasına neden oldu. Covid-19 pandemisinin yayılması ile birlikte sürekli bir aksiyon alan dolar fiyatları ne olacak? Herkesi yakından ilgilendiren dolar kaç lira?
 İşte 26 Kasım Perşembe günü dolar kaç TL, dolar kuru ne durumda sorusunun cevabı ve dolar ile döviz piyasalarını etkileyen önemli gelişmeler…
Geçen hafta dolar kurunda yaşanan sarsıntılar, vatandaşları, özellikle de dolar yatırımcılarını merakta bıraktı. Dolar önceki kapanışını 7,9531 liradan yaptı. Dolarda bugün yüzde 0.07 hareketlilik oldu.

Dolar Satış Fiyatı: 7,8652
Dolar Alış Fiyatı: 7,8572


Bugün,  Euro ve Sterlin Fiyatları Ne Kadar?

Euro kapanışını 9,4897 liradan yaptı. Bugün, Euro’da yüzde 0.14 hareketlilik yaşandı. Euro ve Sterlin fiyatları da koronavirüs teşvikleri,  ABD seçimlerinde yaşanan gelişmeler gibi küresel piyasalarda gerçekleşen ekonomik gelişmelerden etkilenerek değişmeye devam ediyor. 26 Kasım 2020 Perşembe Euro kaç lira oldu?

Euro Satış Fiyatı: 9,3650
Euro Alış Fiyatı: 9,3508

İngiliz sterlini ise bir önceki kapanışını 10,6509 TL’den yaptı. İngiliz sterlininde yaşanan hareketlilik ise yüzde 0.03 oldu. Peki, 26 Kasım 2020 Perşembe günü sterlin kaç lira oldu?

Sterlin Satış Fiyatı: 10,5099
Sterlin Alış Fiyatı: 10,4945

Dolar Yükselecek mi Düşmeye Devam Edecek mi? İşte Uzmanlardan Döviz Kuru Yorumları
 



Koronavirüs salgının etkilerinin dolar kuru üzerinde baskısı sürerken herkes dolar yükselecek mi, düşecek mi sorularını aratmaya başladı. Günlük dolar değerlendirmesinde bulunan birçok uzman dolar kuru ile ilgili tahminlerini paylaşmaya devam ediyor. En son yapılan dolar tahminlerinde en büyük bankalardan biri olan HSBC, 2021 dolar tahminlerini yeniden güncelledi. Birçok yatırımcının gözü kulağı 2021'de dolar kuru fiyatlarında.  

2021'de Dolar Kuru Ne Kadar Olacak? HSBC Bankasından 2021 Döviz Kuru Beklentisi Ne!

Bankaların devi HSBC, yayımladığı raporda, Türk Lirası için pozitif değerlendirmeler bulunarak, Türkiye Merkez Bankası’nın aldığı faiz artırımı kararının geleneksel bir yöntem olduğunu belirterek bu durumu olumlu karşıladığını açıkladı. HSBC bankası, yaptığı önceki açıklamalarında, 2021 dolar-TL tahmini 7,70 olarak raporlamıştı. Koronavirüsde ikinci dalga yaşanması ve ABD'de aşı teşvik rezervlerinin azalmasının ardından dolar düşüşe geçmişti. Bu gelişmelerin ardından HSBC bankası, 2021 yılında dolar kurundaki beklentisini 7,10’a indirdi. HCBC yayımladığı raporunda, fonlamanın sadece 1 haftalık repo faizinden elde edildiğini, geleneksel politika çerçevesinin aynı ölçüde şeffaflığı da artırdığını ve Türk lirasının değerinin yukarı yönlü bir potansiyeli desteklediğinin düşünüldüğü açıkladı.

Dolar Kuru Ne Kadar?

Dolar kurunda yaşanan anlık hareketler, günlük değişim ve dalgalanmaları, en düşük ve en yüksek değerleri ve gelişmeleri sitemizden takip edebilirsiniz. 


Dolar Kuru Geçen Haftayı Nasıl Kapattı?

Fed Başkanı Powell, ortalama 2 enflasyon hedefleyeceğini açıklamasının ardından dolar fiyatlarında hareketlilik yaşanmıştı. Dolar kurunun hareketli olmasının bir diğer sebebi ise ABD ve Rusya'nın koronavirüs aşısını bulduklarına dair yaptığı açıklamalar. Dolar kuru, geçen hafta Türkiye piyasalarının kapanış saatinde hareketlenmeye başlamıştı,  doların yeni haftaya nasıl başladığı merak ediliyor.
Dolar kuru,  geçen haftayı 7,6466 liradan kapattı. Dolar, geçen hafta uluslararası piyasada ciddi bir hareketlilik göstermişti. Euro fiyatları ise geçen haftayı 9,0865 TL sınırlarında bitirdi.  Sterlin ise geçen haftayı, 10,1971 liradan kapattı. 

En Güncel Döviz Kurları

Sitemizden doların güncel alış ve satış fiyatlarından, dolar kurunun TL (Türk Lirası) fiyatının karşılığını da takip edebilirsiniz. Dolar kuru bugün,  alış fiyatı en düşük kaça TL’ye kadar inmiş, dolar kuru günü en yüksek kaç TL’den kapatmış, dolar kuru gün içerisinden hangi fiyatlarda işlem görüyor? 

Dolar Kuru Yorumları ve Güncel Dolar/TL Analizleri
 

Ziraat Yatırım –  Dolar Kuru/TL Yorumu:

Koronavirüs aşısında yaşanan gelişmeler, Joe Biden’ın Başkanlığa geçiş süreci ile ilgili belirsizliğin netleşmesi ve Yellen’ın Hazine Bakanı olması yönünde yapılan değerlendirmelerin ardından negatif yönlü risk iştahının azalması. Petrolde yükselişlerin devam etmesi, Dolar endeksinin (DXY) 92 seviyelerinin altında gözlenmesi. Dolar’daki istikrarsızlığa rağmen Ons Altın da 200 günlük ortalamasının üstünde bir performans görüldü. Şükran Günü sebebiyle ABD’de hisse ve tahvil piyasalarının kapalı olacağı günde stabil bir durum bekleniyor. Yurtiçi yönüne baktığımızda, TCMB’nin kararının ardından bir süredir sert bir yükseliş gösteren Dolar kurunda dün düşüş yaşanırken,  bu sabah da yükselemediğini görüyoruz. Bu aşamada atılan normalleşme adımlarının dolar kurunda ciddi bir yükselişi engelleyebileceğini tahmin ediyoruz. Halihazırda risk iştahında da olumlu durum kendini korurken, Dolar kuru,  aylık ortalamanın yakın seyrettiği 8,04 TL bandında direnç göstereceğini düşünüyoruz. Öte yandan, dolar kurunda 7,90 desteğinin altına inmesi ise TL’de bir rahatlama yaşanmasını sağlayabilir ve kurda ilk etapta 7,80 seviyesinde bir düşüş görülebilir.

Anadolu Yatırım – Dolar Kuru Yorumu

Dolar kurunun 7,90 üzerine çıkması TL açısından negatif bir durum… Önceki gün 8,0416’yı bulan dolar kurunda dün işlemler,  8,01-7,90 seviyelerinde gerçekleşirken kapanış ise 7,9537’den oldu. Bu sabah ise işlemler kapanışa yakın sınırlarda görülüyor. Doların,  7,90 üzerinde görülmesi, TL açısından negatif durumdur. Bu nedenle TL’nin değer kaybının hızlanmaması için doların 8,00 yukarısına yükselmesi önlenmeli.  Bu yükselişin engellenmesi halinde 8,05 ardından 8,10-8,20 değerlendirilebilir. TL’de değer kazanması için ise dolar 7,80 seviyelerine düşürülmeli. 

Vakıf Yatırım – Dolar Kuru Yorumu

Dolar kurunda yaşanan hızlı düşüşün ardından gelen yukarı yönde ilerleyen grafiğin yön arayışı devam ediyor. Teknik açıdan 8.05 sınırının ilk direnç olduğunu tahmin ediyoruz.  Doların, 8.05 seviyesinin üzerinde stabil olması durumunda 8.17 civarları ilk hedef olacaktır. Olası bir durumda yaşanan aşağı yönlü hareketlilikte 7.92-7.90 çevresi ilk destek, 7.78-7.75 sınırları ise kısa vadede ana destek olarak saptanabilir. TCMB ve BDDK’nın önümüzdeki süreçte atacağı adımların ve çalışmaların TL’in lehine olacağını düşünüyoruz.



Yatırım Finansman Menkul Değerler – Dolar Kuru Analizi

Dolar/TL dengesi 8,0 seviyesi üzerinde kalamayarak geri çekildi. An itibariyle 7,94’den fiyatlanan dolar kurunda 7,90 sınırlarını destek olarak gözlemleyeceğiz. Bu sınırların altında kalınması halinde ise 7,85’e geri çekilmede hız yaşanabilir. Grafikte beliren olası artışlar ise 22 günlük hareketli ortalama 8,02’i direnç olarak izleyeceğiz.

Tacirler Yatırım – Dolar/TL Paritesi Yorumu

Dünkü bültenimizde USD- TRY paritesini, Fibonacci %50 düzeltme seviyelerine varması ve aynı zamanda 20 günlük yaşanan hareketli ortalamaya denk düşen 8 - 8,05 bandını aşmakta zorlanabileceğini açıklamış, bu bölgeden aşağı yönlü bir kayışın gerçekleşebileceğini dile getirmiştik. Beklediğimiz bu düşüş hareketini gerçekleştiren USD-TRY paritesi, 8 – 8,05 aralığından yönünü aşağı doğru çevirerek 7,90 TL’ye kadar fiyatlandı ve son üç günlük artış sonrasında günü inişle tamamladı. Dolar-TL paritesi bugün 7,94 civarlarında işlem gördü. Teknik açıdan USD-TRY paritesinin 8 – 8,05 direnç sınırlarının altında kalıp kalmayacağını gözlemleyeceğiz. Daha önce de açıkladığımız gibi Fibonacci %50 düzeltme sınırlarına ve aynı zamanda 20 günlük değişken ortalamaya denk düşen 8 – 8,05 civarları, kısa dönemde güçlü bir direnç çerçevesi olarak öne çıkıyor. Kurun bu bant altında kalmaya devam etmesi durumunda geri çekilme hareketini sürdürmesi ve 7,80 seviyesi altına geri dönüş yapması beklenebilir. Ancak bu noktada, kurun 8 – 8,05 bandını yukarı yönlü kırması durumunda kurdaki yükselişin hız kazanabileceğini belirtmemizde fayda var.

Alan Yatırım – Dolar Kuru /TL Yorumu

Dolar bugün güne sakin başladı. TCMB’nin gelenekçi ihale yöntemiyle gerçekleştirdiği döviz karşılığı TL swap limitini %50’den %60’a yükseltti. Geçen hafta, Merkez Bankasının politika faizini %15’e yükseltilmesiyle swap faizi de bu sınırlara inmiş, faizlerin artmasıyla birlikte burada stokta azalma eğilimi yaşanmıştı. ABD’de kutlanan Şükran Günü sebebiyle piyasaların,  sakin bir seyir izlemeye devam etmesi gözlenebilir. Yurtta TCMB’nin Para Politikası Kurulu toplantı özeti takip ediliyor. Dolar kuru, Türk Lirası karşısında günü 0.66% değer kaybı ile bitirdi. Dolayısıyla dolar kurunun, Türk Lirası karşısında orta vadeli düşüş trendi ve kısa vadeli yükseliş trendi sürüyor. Bununla birlikte USD-TRY paritesinde kısa vadede tahmin edilen direnç  8.0700 ve 8.2400’de, destek seviyeleri ise 7.9200 ve 7.7600’de saptanabilir.

Gedik Yatırım – Dolar Kuru Analizi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün grup toplantısında yaptığı bütçe görüşmeleri sonrasında, geniş reformların birer birer hayata geçirileceğini açıkladı. Hafta içinde gerçekleşen yükselişlerin ardından dün dolar kuru fiyatlamaları sakin ilerledi. Dolar kuru dün 7,9068 ile 8,0104 sınırlarında dolaşırken günü az satıcılı bir kapanışla 7,9537 seviyesinden kapattı.  Küresel çapta dolar endeksi günü değer kaybıyla 91,99 civarlarında bitirdi. Bugün ülke içinde TCMB’nin geçen haftaki toplantısına ilişkin detaylar gözlenecek, ABD tarafında ise Şükran Günü sebebiyle piyasalar kapalı durumda. Bu sabah 08:35 saatleri itibariyle evrensel dolar endeksi 91,93’lü civarlarına, Dolar/TL kuru ise 7,94 rakamlarında işlem görüyor. 

Piramit Yatırım – Dolar Kuru USD-TL Analizi

Global piyasalar dün karışık bir seyir gözlendi. ABD’de dayanıklı ürün siparişleri Ekim ayında beklentilerin üstünde  %1,3 artış yaşandı. Kovid-19 tedbirlerinin etkisiyle haftalık işsizlik maaşı başvuruları, 30 bin kişi saptanarak 778 bine çıktı. Diğer hafta 742 bin olarak belirtilen haftalık işsizlik maaşı başvuruları 748 bin olarak düzeltildi. Dünya piyasalarında olumlu aşı haberinden sonra risk iştahının yükselmesi ile dolar endeksinde (DXY) zayıf görüntü sürüyor. 

Yorumlar (0)