Dolar 5,95 TL’nin altına geriledi

Hafta başında yaşanan uluslararası gerilimlerden dolayı yükselen dolar karşılıklı yapılan açıklamalar sonrasında dolar 5,95 TL’nin altına geriledi. 

EKONOMİ 08.01.2020, 15:48
Dolar 5,95 TL’nin altına geriledi

ABD’nin 3 Ocak 2019’da Irak’ta bulunan İran İslam Cumhuriyeti’nin üssüne saldırı düzenlemesi sonucunda İranlı komutanın öldürülmesi ile başlayan gerilim sonrasında İran İslam Cumhuriyeti’nin de Irak’taki ABD üssüne saldırı düzenlemesi gerilimlerin daha da artmasına neden oldu. Ancak tarafların savaş istemedikleri yönündeki açıklamalar uluslararası piyasalar da yaşanan korkuyu düşürdü.

Hafta başında saldırı sonrası yükselen risklerle düşen hisse senetleri piyasası bugün yapılan karşılıklı açıklamalar sonrasında yükseliş gerçekleştirdi. Ayrıca gelişen ülke paraları da değer kazandı. Dolar Endeksi 97,0 seviyelerine kadar yükselerek geçen hafta yaşattığı kayıpları azalttı. Gelişen ülke paraları da dolar karşısında yükselmeye devam ediyor. 

Hafta başında İran’ın Irak’taki ABD üssüne hava saldırısı düzenlemesinin ardından düşüş yaşayan GOP’lar bu gün seans içinde kayıplarını sildi. 
Dolar güne 5,9850 seviyesinde başlamasına rağmen gün içinde gelen haberlere göre 5,9470 seviyelerine kadar geriledi.

Yorumlar (0)