"Doktor Felaket" Roubini'den borç limiti uyarısı

2008 senesinde meydana gelen finansal krizini tahmin eden ve "Doktor Felaket" ve "kriz kahini" gibi lakapları olan dünyaca ünlü ekonomist Nouriel Roubini ABD'de borç limiti görüşmelerinde anlaşma yapılamaması durumunda piyasaların “sallanacağı” uyarısında bulundu.

EKONOMİ 24.05.2023, 16:02 25.05.2023, 11:37
"Doktor Felaket" Roubini'den borç limiti uyarısı

ABD ekonomisinin önde gelen isimlerinden Roubini Macro Associates CEO'su Nouriel Roubini, borç tavanı konusunda anlaşma sağlanmaması durumunda piyasaların ciddi bir düşüş yaşayabileceği konusunda endişelerini dile getirdi.

Roubini, bu durumun sadece kısa vadeli etkilerle sınırlı kalmayacağını, aynı zamanda dolara olan güvenin uzun vadede zarar görebileceğini vurguladı.

“Faiz artırımları sona ermedi”

Doha'daki Katar Ekonomi Forumu'nda açıklamalarda bulunan Roubini, "Son dönemeçte bir anlaşmaya gidilebilir. Eğer bu durum olmazsa piyasalar çakılacak" dedi.

Roubini İran’dan Ukrayna'ya kadar uzanan jeopolitik gerilimlerin ve Çin ile ABD arasında artış gösteren gerilimin bu sene küresel ekonomi adına en büyük tehlikeler olduğunu ifade etti.

Roubini ABD ile Çin arasında devam eden Soğuk Savaş'ın daha da soğuyacağına işaret etti.

ABD'de bazı bankaların mart döneminde iflasını duyurmasının ardından bazı bankaların kredi sıkışıklığı yaşayacağına dikkat çeken Roubini, Avrupa Merkez Bankası'nın faiz yükselim eğiliminin henüz bitmediğini de sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)