Doğal gaza dev zam

Evlerde kullanılan doğal gaza yüzde 35, sanayi tesislerinde kullanılan doğal gaza yüzde 50, elektrik üretimi amacıyla kullanılan doğal gaza ise yüzde 44,3 oranında zam yapıldı.

EKONOMİ 01.04.2022, 00:23 02.04.2022, 10:22
Doğal gaza dev zam

1 Nisan tarihi itibarıyla evlerde kullanılan doğal gaza yüzde 35 oranında zam yapıldı.

"Avrupa'da en ucuz doğal gaz Türkiye'de"

BOTAŞ tarafından gerçekleştirilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Doğal gaz ithal edilen bir enerji kaynağıdır ve tamamıma yakını uluslararası anlaşmalar kapsamında yurt dışından temin edilmektedir. 

Geçtiğimiz senenin başından bu yana Avrupa ve dünya enerji piyasalardaki tüketiciler, yaşanan olağanüstü dalgalanmalar sebebiyle fahiş enerji fiyatlarına maruz kalıyorlar. Tüm dünyada meydana gelen bu durumu tüketicilerimize aynı oranda yansıtmadık. Sürekli artan maliyetlere karşın, bu zor dönemde tüketicilere devlet tarafından yüzde 76 oranında destek tesis edildi. 

Avrupa'da en uygun fiyatlı doğal gaz Türkiye'de kullanılmaktadır. 

Konutlarda yüzde 35...

1 Nisan tarihi itibarıyla tüketicilerimizi en az düzeyde etkileyecek şekilde doğal gaz fiyatlarına düzenleme yapılmıştır. 

Elektrik üretimi amacıyla kullanılan doğal gazın satış fiyatına yüzde 44,3, bu amaç dışında kullanılan doğal gazın satış fiyatına ise yüzde 50 zam yapılmıştır. 

Evlerde kullanılan doğal gazın satış fiyatına yüzde 35 oranında zam yapılmış olup, bu zamma karşın evlerde kullanılan doğal gazın her metreküpüne devlet tarafından yüzde 70 oranında destek sunulmaya devam edilecektir."

Yorumlar (0)