Doğal gaz krizi: 'Komşu' çareyi Türkiye'de buldu

Rusya tarafından doğal gaz ambargosu uygulanan Bulgaristan'da yakacak krizi yaşanıyor. Bulgarlar ise çareyi Edirne'den pelet yakıtı satın almakta buldu.

EKONOMİ 28.08.2022, 20:05 30.08.2022, 10:09
Doğal gaz krizi: 'Komşu' çareyi Türkiye'de buldu

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik savaş başlatmasına tepki gösteren ülkelerden biri olan Bulgaristan'a da Rusya tarafından doğal gaz ambargosu uygulanıyor. Ülkedeki doğal gaz krizinin ilerleyen aylarda çok daha derinleşmesi beklenirken, Bulgarları ısınma ve yakacak endişesi sardı. Kış mevsiminde ısınma gereksinimlerini nasıl karşılayacaklarını düşünen Bulgarlar, çareyi Edirne'de buldu. 

Pelet yakıtını tırlarla ülkelerine taşımaya başladılar

Seneler sonra bu kış yeniden soba kullanmaya başlayacak olan çok sayıda Bulgar, Edirne'deki fabrikalarda üretilen pelet yakıtını tırlarla ülkelerine taşımaya başladı. Odun atıklarından üretilen pelete yoğun bir şekilde ilgi gösteren Bulgarlar, kentteki günübirlik alışverişlerini tamamlamalarının ardından ülkelerine dönerken pelet almayı da ihmal etmiyor. 

"Taleplere yetişemiyoruz"

Bulgarların yoğun bir şekilde ilgi gösterdiğini aktaran bir şirket sahibi Mehmet Orba, "Müşterilerimizin tamamına yakını Bulgarlardan oluşuyor. Taleplere yetişemiyoruz." dedi. 











Yorumlar (0)