Disney'in hisseleri artıyor!

Walt Disney Şirketi, parkları ve yeniden çevrilen filmlerle elde ettiği kazançları sayesinde beklenenden daha iyi bir performans gösteriyor.

EKONOMİ 09.11.2019, 11:25
Disney'in hisseleri artıyor!

Disney hisse senetleri, mesai sonrası işlemlerde yüzde 5'ten fazla artış göstererek 140,77 dolar seviyesine yükseldi.

Disney, kablo TV liderliğinden Netflix'in baskın olduğu video pazarında güç kazanmaya çalışıyor. Aile dostu dijital eğlence hizmeti Disney+, Salı günü piyasaya sürülmeye hazırlanıyor. Disney+ aboneleri programlara Apple Inc, Alphabet Inc’in Google, Microsoft Corp, Sony Corp ve Roku Inc üzerinden erişebilecek.

Disney+ 31 Mart'ta İngiltere de dahil olmak üzere Batı Avrupa'da yayın hayatına başlayacak.

Küresel finansal piyasa verileri ve altyapısı sağlayıcısı bir şirket olan Refinitiv’in Kurumsal Komisyoncular Tahmin Sistemi (IBES) verilerine göre, Disney’in belirli kalemleri haricinde Eylül ayında sona eren çeyrek dönem için şirket hisse başına 1,07 dolar kadar değer kazandı.

Yeni anlaşmalar

Walt Disney Inc CEO'su Bob Iger

Disney CEO'su Bob Iger, şirketin Amazon'un Fire TV cihazlarının yanı sıra Samsung ve LG cihazlarında Disney+ dağıtımı yapması için anlaşma yaptığını söyledi.

Disney+'ın, Disney, Pixar Animasyon, Marvel Stüdyoları, "Yıldız Savaşları" serisi ve National Geographic kanalından oluşan televizyon şovları ve filmler kütüphanesi sunması bekleniyor. Ayrıca yeni bir "High School Musical" dizisi ve "Leydi ile Sokak Köpeği" filminin yeniden çevrilmesi gösterileceği de planlar dahilinde. Aylık 7 dolara abone olunabilecek Disney+, sektörün lideri Netflix'in en popüler planından daha ucuza mal ediliyor.

"Leydi ile Sokak Köpeği" filminin afişi

Bu abonelik teklifi, Disney’in çevrimiçi olarak yerleşen izleyicileri yakalamak için stratejisinde büyük bir değişimin temel taşı olarak görülüyor. Şirket ayrıca, ESPN adlı spor kanalında gösterilmeyen sporları içeren ESPN+'ı hizmete sunacak ve yakın zamanda çevrimiçi video hizmeti Hulu'nun kontrolünü tamamen ele geçirerek, Hulu'daki gösterimleri de sunacak.

Aynı zamanda, Disney, 21th Century Fox'tan satın aldığı film ve televizyon şirketlerini birleştirme yoluna gidiyor.

Yüzde 79 artış

Disney'in yeni açtığı Yıldız Savaşları temalı parkı

Disney tema parkları ve tüketici ürünleri biriminde faaliyet geliri yüzde 17 oranında artış göstererek 1,4 milyar dolara ulaştı.

Şirket, Eylülde sona eren çeyrek dönem süresince Florida’da bulunan Walt Disney World’de pahalı bir "Yıldız Savaşları" temalı bir park açtı ve oldukça ilgi gördü.

Yeniden çekilen "Aslan Kral" filminin afişi

1994'te çekilen ilk "Aslan Kral" filmi ile 1992 yapımı olan "Aladdin" filmlerinin yeniden çevrilmesi ve Pixar Animasyon'dan çıkan "Oyuncak Hikayesi" serisinin devam filmiyle birlikte şirketin film stüdyosunun kârı yüzde 79 artarak yaklaşık 1,1 milyar dolara ulaştı.

Şirketin medya ağları bölümünün faaliyet gelirlerinde yüzde 3'lük bir düşüş kaydedilse de, spor ağı ESPN yüksek bir talep gördü ve şimdi 3,5 milyon aboneye sahip.

Şirketin genel geliri ise, yüzde 34 artarak 19,1 milyar dolara yükseldi ve analistlerin 19,05 milyar dolarlık ortalama tahminini geçti.

Yorumlar (0)