Disney CEO'su istifa etti!

Walt Disney CEO'su Bob Iger, Apple Yönetim Kurulundan istifa etti.

EKONOMİ 14.09.2019, 11:06 14.09.2019, 11:24
Disney CEO'su istifa etti!

Cuma günü Apple şirketinden yapılan açıklamada, Walt Disney Şirketi İcra Kurulu Başkanı (CEO) Bob Iger'ın, iki şirketin yayın yapan televizyon sektöründe başa baş yarışmaya hazırlandığı sırada, 10 Eylülde şirketin yönetim kurulundan istifa ettiğini belirtti.

Apple ve Disney Ortaklığı

Iger'ın Apple'ın yönetim kurulundan ayrıldığı gün, Apple şirketi Apple TV+ hakkındaki yeni detayları açıklamıştı. Apple TV+'ın aylık abonelik fiyatı 4,99 ABD doları olarak belirlenmiş iken, Apple, bu yılın başlarında Disney ile çocuk içeriklerini de içermesi konusunda anlaşmıştı.

Apple ve Disney'in arasında uzun zamandır olan ilişki, Apple'ın kurucu ortağı Steve Jobs'ın Pixar'ı satın almasına dayanıyor. Iger, 2011’de Jobs’ın ölümünden kısa bir süre sonra Apple yöneticisi oldu.

İstifanın ardından

Apple, istifanın ardından Iger için, “Bir yönetim kurulu üyesi olarak katkılarını çok özleyeceğimiz hâlde, kararına saygı duyuyoruz ve Bob ve Disney ile olan ilişkimizin gelecekte de devam edeceğine dair beklentimiz var.” diye konuştu. Iger, Apple’ın yönetim kurulunda sekiz yıl görev yapmanın “olağanüstü bir ayrıcalık” olduğunu söyledi. Apple CEO'su Tim Cook'a, Apple'a ve yönetim kurulu üyelerine saygılarını belirten Iger, “Apple, ürünlerinin ve çalışanlarının kalitesi ve bütünlüğü ile tanınan, dünyanın en beğenilen şirketlerinden biridir.” dedi.

Yorumlar (0)