DİSK, asgari ücret talebini açıkladı 

DİSK 2022 yılı asgari ücret talebini net 5 bin 200 TL olarak açıkladı. En düşük emekli aylığının asgari ücret düzeyine çıkarılması talep edildi. Ücretin bu denli yüksek açıklanmasında yoksulluk sınırı, enflasyon ve gıda fiyatlarındaki artış gözetildi. 

EKONOMİ 19.11.2021, 15:41 21.11.2021, 11:44
DİSK, asgari ücret talebini açıkladı 

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), 2022 senesi için asgari ücret teklifini düzenlediği basın toplantısı ile duyurdu. İlgili tüm kurumlar hali hazırda 2022 senesi asgari ücretini konuşurken net olarak açıklama yapan ilk sendika DİSK oldu.  



“Ortak tutum herkesin yararınadır” 

DİSK Yönetim Kurulu adına açıklamalarda bulunan Genel Başkan Arzu Çerkezoğlu, “Asgari ücret sürecinde tüm emek örgütlerinin ortak bir tutum sergilemesi ve ortak politika benimseyerek asgari ücret mücadelesi yürütmesi son derece önemlidir. Bu kapsamda, geçmiş senelerde DİSK, HAK-İŞ ve TÜRK-İŞ tarafından açıklanan asgari ücrete ilişkin politikaların bir kez daha arkasında durduğumuzu belirterek bu sene de benzer ortak tutum içerisinde bulunmanın herkes için yararlı olacağını düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı. 



Yoksulluk sınırı ön plana çıkartıldı 

Arzu Çerkezoğlu’nun açıklamalarına göre asgari ücretin 2022 için net 5200 TL olması talep edildi. Bu ücretin en düşük seviyede tutulduğu ve bu seviye belirlenirken yoksulluk sınırı, gıda fiyatlarındaki artık ve ekonomik büyüme ile enflasyonun dikkate alındığı vurgulandı. Ayrıca en düşük emekli maaşının da asgari ücret düzeyine çıkartılması istendi. 

Yorumlar (0)