Diş fırçası ithalatında korunma önlemi süresine uzatma

Resmi Gazete’de yayımlanmış olan ve Ticaret Bakanlığı’nca yürütülecek olan diş fırçası ithalatına karşı alınan korunma önleminin süresine ilişkin karar yarın itibarıyla yürürlüğe giriyor.

EKONOMİ 02.02.2021, 11:10 02.02.2021, 17:42
Diş fırçası ithalatında korunma önlemi süresine uzatma

Üreticilerin artan ithalata ilişkin korunması için alınan diş fırçası ithalatında korunma önlemi süresinin 3 sene uzatılmasına ilişkin kararın dışında diş fırçası ithalatında da uygulanan ek mali yükümlülükler sürecek.

İthalata karşı korunma önlemi soruşturması açıldı

Diş fırçası yerli üreticilerince ürünün ithalatına ilişkin korunma önleminin uzatılması amacıyla başvuru yapıldı. Ön inceleme sonrası ithalata dair korunma önlemi soruşturması açıldı.

Ek mali yükümlülükler…

Soruşturma sonucunda ilgili ürünün ithalatında uygulanan korunma önlemi süresinin 3 sene daha uzatılmasının yanında ek mali yükümlülük de ilk yıl için adet başına 0,19 dolar, ikinci sene 0,17 dolar ve üçüncü sene için 0,15 dolar bandında belirlenecek.

İthalatı korumak amacıyla alındı

Türkiye’de üretim gerçekleştiren ve ekonomiye katkı veren yerli üreticilerin artan ithalata dair korunması için İthalatta Korunma Önlemleri Mevzuatı dahilinde korunma önlemi uygulanması söz konusu olabiliyor ve gerekli görülürse bu korunma önleminin süresi de uzatılabiliyor.

Yorumlar (0)