Dezenfekte için kullanılan madde karaborsaya düştü!

Türkiye'de koronavirüs vakalarının tespit edilmesinin ardından ilaçlama şirketlerinin işlerinde artış yaşandı. 20 senedir ilaçlama işi yapan firma sahibi Recep İlkay Erkek, dezenfekte için kullanılan hidrojen peroksit maddesinin karaborsaya düştüğünü belirterek, "Kullanılan ürün bakanlık tarafından onaylıdır. Sıktığımız alandaki bütün bakteri ve virüsleri yok eder. Ürünlere ulaşmakta zorluk çekiyoruz. Karaborsaya düştü." ifadelerini kullandı.

EKONOMİ 13.03.2020, 14:26
Dezenfekte için kullanılan madde karaborsaya düştü!

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüsün (Covid-19) Türkiye'ye sıçraması nedeniyle ilaçlama firmalarının işlerinde artış yaşanmaya başladı. 

Ev, okul, fabrika, iş yeri, hastane ve toplu taşıma araçlarını ilaçlatmak isteyenlerin özel firmalara rağbet göstermesi nedeniyle sektörde bulunan bazı kişileri ücretleri yüzde 1000 oranında artırdı. Normal şartlarda fiyatı 150 lira olan ilaçlama için bin 500 lira veya iki bin lira talep eden kişilerin bulunduğu bildirildi. Firmaların, dezenfeksiyon için kullanılan hidrojen peroksit maddesini de karaborsaya düşmesi nedeniyle tedarik etmekte güçlük çektiği ifade edildi. 

"100 telefon alıyorsam 99’u virüsle ilgili"

Adana'da 20 senedir ilaçlama işiyle uğraşan firma sahibi Recep İlkay Erkek, dezenfeksiyona yoğun talep olduğunu belirtti. 

Talepleri karşılamakta zorlandıklarına dikkat çeken Erkek, "Son 1 aydır işlerimiz durgundu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca nasıl gece Türkiye’de de vakanın çıktığını açıklayınca o an bir patlama yaşadık. 3 gündür benim telefonlarım kitlendi. 100 telefon alıyorsam 99’u virüsle ilgili. Okullar, servisler, fabrikalar, AVM’ler, hastaneler ve bunun gibi her yerden telefon gelmeye başladı." ifadelerini kullandı 

"Sadece var olan virüsleri yok ederiz"

Erkek, evlerini dezenfekte yaptırmak isteyen vatandaşların da bulunduğunu aktararak, "Vatandaşlar evi için de istiyor. Bugün 4 kişinin evini de ilaçladık mesela. Vatandaşlar bizden bilgi de istiyor, biz de onlara bilgi veriyoruz. Bu bir haşere ilacı değil. Amacı virüsleri, bakterileri yok etmektir. Ama sadece var olan virüsleri yok ederiz. İlaçlamadan sonra biri gelir öksürürse o virüslere bir etkisi yoktur.”

"Sektördeki bazı arkadaşlarımız fahiş fiyatlar teklif ediyor"

İlaçlama sektöründe yer alan bazı firmaların ilaçlama işlerini fahiş fiyatlar üzerinden yaptığını ileri süren Erkek, "Maskeler şuanda fahiş fiyatlardan satılıyor. Bizim kullandığımız dezenfeksiyon ürünlerinin fiyatları da bir anda fırladı. Sektördeki bazı arkadaşlarımız da fahiş fiyatlar teklif ediyor. Örneğin bir okulun ilaçlamasını bin 500 liraya, 2 bin liraya yapanlar varmış. Ortalama fiyat ise 150 ile 180 lira. Hakkı budur bunun." açıklamasını yaptı. 

"Ürünlere ulaşmakta zorluk çekiyoruz"

Erkek, dezenfekte için kullanılan hidrojen peroksit maddesinin de karaborsaya düştüğünü bildirerek, "Kullanılan ürün bakanlık tarafından onaylıdır. Sıktığımız alandaki bütün bakteri ve virüsleri yok eder. Ürünlere ulaşmakta zorluk çekiyoruz. Karaborsaya düştü. Tedarikçiyi arıyorum bana 'Bekle, seni listeye aldım' diyor. Benden şu anda dezenfeksiyon talep eden özel hastane ve belediyeler için zorlanıyorum." diye konuştu. 

Yorumlar (0)