Dezenfektan, kolonya ve etil alkol için karar!

Kolonya, dezenfektan ve etil alkol ihracı kayda bağlandı.

EKONOMİ 18.03.2020, 08:30
Dezenfektan, kolonya ve etil alkol için karar!

Kolonya, dezenfektan, etil alkol, hidrojen peroksit ve medikal kumaşın (meltblown kumaş) ihracatı kayda bağlandı. 

Ticaret Bakanlığının "İhracı Kayda Bağlı Mallara İlişkin Tebliğ'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ"i Resmî Gazete'de yayımlanarak uygulamaya konuldu.

"İhracı Kayda Bağlı Mallara İlişkin Tebliğ'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ" ile ihracı kayda bağlı mallar listesine kolonya, dezenfektan, etil alkol, hidrojen peroksit ve medikal kumaş (meltblown kumaş) eklendi.

Düzenlemenin yayım tarihi esas alınacak

Tebliğe eklenen geçici hükümle de söz konusu (kolonya, dezenfektan, etil alkol, hidrojen peroksit, medikal kumaş) mallara ilişkin gümrük beyannameleri, ilgili ihracatçı birlikleri genel sekreterliği tarafından, Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğünün ön onayını müteakip kayda girecek.

Tebliğ hükümleri, düzenlemenin yayımından önce gümrük beyannamesi İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliğine onaylatılmış mallar için geçerli olmayacak.

Yetki

Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü, uygulama usul ve esaslarını belirlemeye, gerekli muafiyet ve istisnaları tanımlamaya, izin ve talimat vermeye, özel ve zorunlu durumları inceleyip sonuçlandırmaya, uygulamada ortaya çıkacak ihtilafları idari yoldan çözümlemeye yetkili olacak.

Yorumlar (0)