Devlet eliyle market açılıyor: Tarım Kredi'den 500 şube!

Tarım Kredi Genel Müdürü Poyraz, "Yıl sonuna kadar 50'ye çıkartacağımız market sayısını 2 yıl içerisinde 500'e ulaştıracağız." dedi.

EKONOMİ 04.10.2019, 14:41 06.10.2019, 12:19
Devlet eliyle market açılıyor: Tarım Kredi'den 500 şube!

Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği (Tarım Kredi) Genel Müdürü Fahrettin Poyraz, tarım üreticilerinin ürettiği ürünleri doğrudan tüketiciyle buluşturmak istediğini ifade etti. Poyraz, "2017'de 1 şubeyle başlayan ve şu an 17'ye ulaşan, yıl sonuna kadar 50'ye çıkartacağımız market sayısını 2 yıl içerisinde 500'e ulaştıracağız." diye konuştu.

İstanbul'daki Tarım Kredi marketini ziyaretinden dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür eden Poyraz, yaptığı açıklamada tarımsal kredileri çiftçiyle buluşturmanın dışında üretilen ürünleri tüketiciye ulaştırmak için efor sarfettiklerini belirtti ve son birkaç dönemde bu eforların somutlaştırıldığını vurguladı.

Poyraz, bunun gerçekleşebilmesi için başka yöntemler de düşündüklerini açıkladı. "Bir diğer yöntem ise çiftçilerimizden ürünlerimizi alalım, kendimiz tesis kurmak yerine, aldığımız ürünleri özellikle eksik kapasite çalışan ama altyapısı düzgün olan sanayici arkadaşlarımıza teslim edelim. Sonra standardını kendimiz belirlediğimiz ürünleri kendi markamızla piyasaya sunalım." dedi.

Genel Müdür arz durumundaki daralmalarından kaynaklı fiyat artışlarını takip ettiklerini belirtti ve üreticiden ürününün değerinden almaya gayret ettiklerini de ekledi.

Her ilde bir market

"Her köşede bir marketimiz olsun istemiyoruz ama her ilde bir marketimiz olsun, çiftçi ürettiği ürünü doğrudan doğruya tüketiciyle buluşturabilsin istiyoruz. 2017'de 1 şubeyle başlayan şu an 17'ye ulaşan, yıl sonuna kadar 50'ye çıkartacağımız market sayısını 2 yıl içerisinde 500'e ulaştıracağız. 500 marketi Anadolu'nun il ilçelerine doğru bir şekilde yaygınlaştırmak için planlama yapıyoruz." diyerek, Tarım Kredinin mağazaları için atağa geçtiğini belirtti.

Açılacak olan mağazalarda başka kooperatif ve kamu kuruluşu ürünlerinin de bulunacağına dikkat çeken Poyraz, kadın kooperatiflerinin yaygınlaşması için de çalışmaları sürdürdüklerini bildirdi.

Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği olarak üretici ve tüketiciyi mağdur edecek spekülasyonlara karşı alternatif yapı oluşturmaya çalıştıklarını da ekledi.

Yorumlar (0)