Dev zincirden "Türk malını keşfet" kampanyası

Bazı Körfez ülkelerinde başlatılan ve BAE ile Suudi Arabistan'ın başını çektiği Türk ürünlerini boykot çağrılarına karşı Müslüman Arap ülkelerinin tepkisi sürüyor.

EKONOMİ 03.11.2020, 09:59 04.11.2020, 17:52
Dev zincirden "Türk malını keşfet" kampanyası

Katar'ın en büyük market zincirlerinden biri olan SPAR, Türkiye'ye destek vermek için "Türk malını keşfet" kampanyası başlattı.

Dost ülke Katar'da bulunan dev market zinciri SPAR tarafından başlatılan "Türk malını keşfet" kampanyasının açış törenine Türkiye'nin Doha Büyükelçisi Mustafa Göksu ile Katarlı İşadamları Birliği Başkanı Şeyh Faysal bin Kasım Al Sani ve Katar Ulusal Holding Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Velid el-Haymi de katıldı.

SPAR marketler zincirinde bulunan Türk ürünlerinin üzerine Türk bayrağı konuldu ve "Türk malı" ibaresi yazıldı.

Şeyh Faysal bin Kasım Al Sani, kampanya ile gurur duyduklarını belirterek, Türk ürünlerinin çok kaliteli ürünler olduğunu, Müslümanlar ve Araplar olarak Türk ürünlerine destek verilmesinin kendileri için büyük önem arz ettiğini ifade etti.

Büyükelçi Mustafa Göksu da Türk ürünlerine verilen destek sebebiyle Katar hükümetine ve Katar halkına teşekkürlerini iletti.

İhsan Velid el-Haymi ise marketler zinciri SPAR'ın "Türk malını keşfet" mottosuyla Türk ürünlerine destek verilmesi için başlatılan kampanya çerçevesinde sebyez, meyve, et ve balık gibi tüm Türk gıda ürünlerinin desteklenmesinin amaçlandığını bildirdi.

Katar'da faaliyet gösteren büyük market zincirlerinden biri olan Al Rawnak da Türk ürünlerine destek vermek maksadıyla geçtiğimiz hafta Türk ürünleri kampanyası başlatmış ve marketteki Türk ürünleri miktarını artırarak, üzerine yerleştirdiği Türk bayrağı ve yüksek indirimli uyarı etiketleriyle Türk ürünlerinin satışlarını artırmıştı.

Ekim ayı başından bu tarafa başta Suudi Arabistan ve BAE olmak üzere bazı Körfez ülkelerinde gayriresmi bir biçimde Türk mallarına karşı boykot çağrıları başlatılmıştı.

BAE (Birleşik Arap Emirlikleri) ve Suudi Arabistan'a bağlı "elektronik sinekler" olarak tabir edilen sosyal medya trollerince başlatılan karalama kampanyalarında Türk mallarının boykot edilmesi yönünde paylaşımlar ve çağrılar yapılmıştı.

Boykot çağrılarına karşı ekim ortalarında yine gayriresmi bir şekilde sosyal medyada Türk ürünlerini destekleme kampanyaları başlatılmış, kampanyalar Körfez ülkeleri halkları tarafından yoğun ilgi görmüştü.

Yorumlar (0)