Dev proje için geri sayım başladı!

TürkAkım doğalgaz boru hattı, yarın Rusya Devlet Başkanı Putin ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılacağı tören ile açılacak.

EKONOMİ 07.01.2020, 10:47 07.01.2020, 17:50
Dev proje için geri sayım başladı!

Rus doğalgazını Türkiye'ye ve Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşıyacak olan TürkAkım projesinin açılışı, yarın İstanbul'da yapılacak tören ile gerçekleştirilecek.

İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenecek törene Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katılacak. 

İnşaatlar tamamlandı

TürkAkım projesi, Rusya'nın Anapa şehrinden Kırklareli ilinin Kıyıköy kasabasına uzanan 935 kilometre uzunluğa sahip. Türkiye'de "Kıyıköy Alım İstasyonu" ve Anapa'da "Russkaya Kompresör İstasyonu" inşaatları tamamlandı.

Rusya gazını Türkiye’ye, oradan da Avrupa’ya iletecek olan TürkAkım doğalgaz boru hattı 2019 yılı sonu itibarıyla hazır hale getirildi.

TürkAkım boru hattının toplam 31,5 milyar metreküp gaz aktarım kapasitesi bulunuyor.

İkili görüşme gerçekleştirecekler

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin'in yarın Suriye ve Libya'daki durumu ele alacağı bildirildi. 

Kremlin tarafından yapılan açıklamada, Rus liderin yarın TürkAkım doğal gaz boru hattının açılış törenine katılmak amacıyla İstanbul'u ziyaret edeceği kaydedildi.

İki liderin görüşeceği belirtilen açıklamada, "Görüşmelerde Rus-Türk iş birliğinin daha da geliştirilmesi, Suriye ve Libya’daki durum dahil uluslararası güncel sorunların müzakere edilmesi planlanıyor." denildi.

Yorumlar (0)