Destici'den "asgari ücrete ve emekliye zam" açıklaması!

Bir televizyon programına katılan Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, asgari ücrete ve emekli maaşlarına Temmuz ayında yapılacak zamlara ilişkin konuştu. Destici, emeklilikte yaşa takılanlar için de bir çalışmanın yürütüldüğünü söyledi.

EKONOMİ 26.06.2022, 10:38 Hakan Öksüz
Destici'den "asgari ücrete ve emekliye zam" açıklaması!

Cumhur İttifakı'nın ortaklarından olan Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, asgari ücret ve emekli maaşlarına yapılacak iyileştirmeler hakkında konuştu. Bir televizyon programında soruları yanıtlayan Destici, Temmuz ayında yapılacak zamlara ilişkin görüşlerini paylaştı.

"Temmuz ayının başında belli olacak"

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun her 6 ayda bir toplantı yapması gerektiğini bu yılın başından beri dile getirdiklerini kaydeden Destici, "Enflasyonun yükselmesi, bunu zorunlu kılıyor. Öncelikle enflasyon oranlarının belirlenmesi gerekiyor. Bu oranlar, Temmuz ayının başında belli olacak. Daha sonra ise asgari ücretli vatandaşlarımız için bir ücret artışına gidilecek." dedi.

Asgari ücrete en az yüzde 23 oranında zam bekliyoruz"

2022'nin başında asgari ücrete yüzde 50 oranında zam yapıldığını hatırlatan Destici, "Şu an Temmuz ayında yapılacak iyileştirmeyi bekliyoruz. Olanaklar izin verirse bu ücret artışı, yüzde 40'ı bulabilir. Bizim sunduğumuz talep, en az yüzde 23 oranında zam yapılmasıdır." ifadelerini kullandı.

"En düşük maaşı alan emeklilere zam yapılacak"

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, emekli maaşlarına yapılacak iyileştirmeler hakkında da konuştu. Düşük emekli maaşlarına tatmin edici oranda bir zam yapılacağını kaydeden Destici, "Hayat pahalılığı, düşük ücret alan emeklilerimizin belini büküyor. En düşük maaşı alan 850 bin emekli var. Yapılan hazırlığa göre en düşük maaşı alan emeklilere zam yapılacak. 2023'ün Ocak ayında ise ikinci bir artış olacak. Bu iyileştirmelerde enflasyon farkı da verilecek." dedi.

Emeklilikte yaşa takılanlara Ocak müjdesi!

Emeklilikte yaşa takılanların psikolojisini çok iyi anladığını file getiren Destici, "Bu konudaki sorunların çözümü için de bir çalışma yürütülüyor. EYT'lilere Ocak ayında müjdenin verileceğini düşünüyoruz. Kademeli geçişten ziyade tam bir uygulama olursa daha adil olur. Bunun için gerekli kaynak bulunacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar (0)