Desteklerde süre uzatıldı! İşte ayrıntılar...

Resmî Gazete'de yer alan karara göre; Normalleşme Desteği'nin süresi 30 Haziran 2021 tarihine kadar uzatıldı. 

EKONOMİ 02.12.2020, 08:25
Desteklerde süre uzatıldı! İşte ayrıntılar...

İşsizlik Sigortası Kanunu'nun geçici 10'uncu, 19'uncu, 21'inci ve 26'ncı maddelerinde yer alan sürelerden bazılarının uzatılmasına yönelik karar alındı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan karara Resmî Gazete'de yer verildi. 

Türkiye'de etkisini göstermeye devam eden yeni tip koronavirüsün (Covid-19) iş gücü piyasası üzerindeki etkilerini azaltmak ve istihdama destek vermek için kanun çıkarılmıştı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk, söz konusu kanunun yürürlüğe girmesinden sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verilen karar ile süresi uzatılan destek ödemelerine ilişkin açıklamada bulundu. 

Normalleşme Desteği'nin süresi uzatıldı

Bakan Selçuk, Erdoğan tarafından verilen karar üzerine Normalleşme Desteği'nin süresinin 30 Haziran 2021 tarihine kadar uzatıldığını bildirdi. 

Üç ay olarak belirlenen faydalanma süresinin de altı aya uzatıldığına dikkat çeken Selçuk, normal çalışma sistemine geçiş yapan iş yerlerine yönelik Normalleşme Desteği'nin süreceğini ifade etti. Selçuk, bu şekilde istihdamı korumayı sürdüreceklerini aktardı. 

İlave İstihdam Teşviki'nin süresi de uzatıldı

İstihdamın muhafaza edilmesi ve genişletilmesi dâhilinde işverenlere vergi ve prim desteği sağlayan İlave İstihdam Teşviki'nin süresinin de 31 Aralık 2022 tarihine kadar uzatıldığını kaydeden Selçuk, söz konusu teşvik ile 2019 senesinin ortalama sigortalı sayısına ek olarak çalıştırılan kişiler için verilen prim desteğinin devam edeceğini bildirdi. 

Selçuk, genç, kadın ve mesleki yeterlilik belgesine sahip olan kişilerin istihdam edilmesine yönelik sağlanan teşvikin de 31 Aralık 2022 tarihine kadar süreceğini duyurdu.

Destek ödemelerinin istihdamın muhafaza edilmesi ve artırılması için alındığına dikkat çeken Selçuk, söz konusu kararların hem çalışan kişilere, hem iş arayan kişilere hem de işverenlere hayırlı olmasını diledi.

Yorumlar (0)