Derya Yanık’tan “Çocuk Desteği” açıklaması: 1,6 milyar yardım sağlandı

Türkiye Aile Destek Programı çerçevesinde faaliyete sokulan “Çocuk Desteği” ile ailelere 1,6 milyar yardım sağlandığını ifade eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, “Çocuklara yapılan harcamaları azaltmayı ve destek sağlamak birinci hedefimiz” dedi.

EKONOMİ 23.12.2022, 11:28 24.12.2022, 15:18
Derya Yanık’tan “Çocuk Desteği” açıklaması: 1,6 milyar yardım sağlandı

Yazılı açıklamada bulunan Derya Yanık, Türkiye Aile Destek Programı çerçevesinde şu zamana kadar 2,8 milyon tekil haneye 9,2 milyar lira yardım verdiklerini bildirdi.

Aylık olarak hesaplara yatırılıyor

Temmuz ayında yapılan ödemelerin, aylık olacak şekilde hak sahiplerine verileceğini ifade eden Yanık, Türkiye Aile Destek Programı'nın ilk ödeme aralığında 831 bini geçkin haneye 427,9 milyon lira ödeme sağladıkları bilgisini açıkladı.

2 milyondan fazla haneye 1 milyar lirayı geçkin ödeme sağlandığını aktaran Yanık, "Bir sonraki ödeme zamanında 1,6 milyon hanemize 883 milyon lira miktarında destek sağlamıştık. Mevcut durumda 850 ve 1250 lira arasında artış yaptığımız ödemelerle 2 milyondan fazla hanemizi yararlandırdık. En son aralık dönemi içerisinde 2,8 milyon aileye 3,6 milyar lira yardım sağladık." ifadelerini kullandı.

Hedef, çocuk için ödenen giderleri düşürmek

Bakan Yanık, Türkiye Aile Destek Programı çerçevesinde faaliyete sokulan "Çocuk Desteği" ile ailelerin çocukları adına ödeyecekleri giderleri düşürmeyi de hedeflediklerini belirtti.

"Çocuk Desteği" ile beraber 350 - 650 lira arasında hanelere ek ödeme sağlandığını söyleyen şu ifadelerde bulundu: "Bu noktada ailelere aralık dönemine dair 862 milyon lira yardım verdik. Bu şekilde şu ana gelene kadar Çocuk Desteği projesi ile 1,6 milyar lira hanelerimizi ek yardım sağladık."

Yorumlar (1)
⁷ESME DUMAN 1 yıl önce