Depremin sanayi bölgelerine hasarı ne kadar? Bakan Varank açıkladı

Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerin sonrasında iş yerleri ve konutların haricinde bağımsız çalışan fabrikalar, organize sanayi bölgeleri ve sanayi siteleri de hasar gördü. Ortalama 170 milyar TL şeklinde hesaplanan bu hasar noktasında acil eylem planı devreye sokuluyor.

EKONOMİ 26.03.2023, 14:01 26.03.2023, 17:38
Depremin sanayi bölgelerine hasarı ne kadar? Bakan Varank açıkladı

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremler 11 kentte büyük hasara neden oldu. Depremin etkilerinden zarar gören diğer yerlerden bir tanesi de sanayi bölgeleri oldu. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından sağlanan verilere göre, 38 OSB'nin 7'sinde kısmi alt yapı hasarları ile beraber orta ve ağır hasarlı toplamda 5 bin 600 tesis yer alıyor.

İlgili kurumlar bölgede iyileştirme ve hasar tespiti faaliyetleri devam ediyor. Sanayi sitelerine gerçekleştirilen ilk müdahalelerin ardından 33 bin tesis üretim faaliyetlerine başladı.

Sanayi hasarı 170 milyar lira

Gerçekleştirilen tespitlerle beraber deprem bölgesi şeklinde duyurulan 11 kentte sanayi meydana gelen hasarın ortalama 170 milyar TL olduğu ifade ediliyor.

Yetkililer, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın liderliğinin Bölgesel Kalkınma Odaklı Acil Eylem Planı çerçevesinde çalışmalarını sağlıyor.

Sanayi tesisleriyle ilgili hasar raporu

Depremin etkilediği bölgelerde bulunan sanayi tesislerine dair açıklamada bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, oluşturulan raporu paylaştı.

Deprem bölgesinde yer alan 34 Organize Sanayi Bölgesinin 7’sinde toplamda kısmi altyapı hasarları yaşandığını dile getiren Bakan Varank, orta ve ağır hasarlı 5 bin 600 tesisin yer aldığını ifade etti.

Varank, bütün bölge kapsamında 33 bin tesiste imalatın başladığına işaret ederek depremin sanayi kapsamında maliyetinin 170 milyar TL olduğunu aktardı.

Yorumlar (0)