Depremden etkilenen işletmelere destek verilecek!

Elazığ ve Malatya'da depremden zarar gören işletmelere kredi desteği verilecek. 

EKONOMİ 29.01.2020, 12:42 29.01.2020, 14:17
Depremden etkilenen işletmelere destek verilecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı üzerine Elazığ ve Malatya'da depremden zarar gören işletmelere 100 bin liraya kadar faizsiz ve 1 yıl geri ödemesiz kredi desteği sağlanacak.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla KOSGEB'in Acil Destek Kredisini uygulamaya aldık. Elazığ ve Malatya'da depremden zarar gören işletmelerimize 100 bin liraya kadar faizsiz ve 1 yıl geri ödemesiz kredi vereceğiz. KOSGEB'e borcu olan firmalarımızın bu sene ödemesi gereken borçlarını yıl sonuna kadar erteliyoruz. Yine KOSGEB Kredi Destek Programı'ndan yararlanıp bankalara borcu olan KOBİ'lerimizin de ödemelerini 1 Ocak 2021'e kadar öteliyoruz." ifadelerini kullandı.

Bakan Varank, Sakarya'nın Sapanca ilçesindeki bir otelde gerçekleştirilen WABCO Sakarya Fren ve Kompresör Fabrikası'nın temel atma törenine katıldı.

Dördüncü Ulusal Antarktika Bilim Seferi için tarih verdi

Üreten, değer katan ve istihdam oluşturan tüm girişimcilerin yanında olduklarını kaydeden Varank, "Sadece 2019 yılında 136 milyar liralık 5 bin 691 proje için yatırım teşvik belgesi düzenledik. Bu projeler tamamlandığında 210 binin üzerinde yeni istihdam olmasının önünü açmış olacağız." dedi. 

Varank, Dördüncü Ulusal Antarktika Bilim Seferi'nin 9 Şubat günü İstanbul'dan hareketle başlayacağını duyurarak, "Bu seneki seferi, yeni kurduğumuz TÜBİTAK Kutup Araştırmaları Enstitüsü (KARE) koordinasyonunda yapacağız. Seferde yer ve deniz bilimleri, biyoloji, kimya, uzay ve sosyal bilimler gibi farklı alanlarda 15 proje gerçekleştirecek bilim insanları yer alacak." ifadelerini kullandı. 

Kutup araştırmalarının dünyanın geçmişine olduğu kadar geleceğine de ışık tuttuğuna dikkat çeken Varank, "Bu alanda yapılan öncü çalışmalar; farklı perspektifleri gün yüzüne çıkararak, ezberleri de bozuyor. Antarktika Bilimsel Araştırma ve Bilim Üssü Projesi kapsamında nihai hedefimiz, danışman ülke statüsüne geçerek kıtanın yönetiminde söz sahibi olabilmektir. İşte düzenlediğimiz seferler bu statüyü kazanmak için atılması gereken adımlardan biri. Bu kapsamda ayrıca farklı ülkelerle iş birliği faaliyetleri yürütüyor, nitelikli bilimsel çalışmaları da destekliyoruz." açıklamasını yaptı. 
 

Yorumlar (0)