Deprem bölgesindeki esnafa 50 bin lira kredi!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, 6.8 büyüklüğündeki depremle sarsılan Elazığ'daki son duruma ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Albayrak, "Halkbank, Elazığ ve Malatya'daki tüm esnafa 50 bin liraya kadar 5 yıl vadeli ve faizsiz bir finansman imkânı sağlayacak." dedi.

EKONOMİ 05.02.2020, 14:59 05.02.2020, 15:39
Deprem bölgesindeki esnafa 50 bin lira kredi!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Elazığ'ın Sivrice ilçesinde 24 Ocak günü meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depreme ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Bakan Albayrak, "Bütün paydaşlarımızla bir arada bulunduk, sizlerle bir aradayız. Önce özellikle kriz merkezi noktasında İçişleri Bakanımız başta olmak üzere, Çevre ve Şehircilik Bakanımız başta olmak üzere çok önemli destekler ve bunun yanında depremin yaralarının sarılması noktasında ciddi bilgilendirmelerde bulunuldu. Ben özellikle bu ülkenin bir evladı olarak, hükümetimiz başta olmak üzere, hükümetimizin gıyabında bu hadisenin ilk saniyesinden itibaren başta İçişleri, Çevre ve Şehircilik ve Sağlık Bakanımız olarak müthiş bir çalışma yürütüldü." ifadelerini kullandı. 

"5 yıl vadeli ve faizsiz finansman imkânı sağlanacak"

Albayrak, deprem bölgesinde dünyaya örnek olacak şekilde muazzam bir koordinasyonla hareket edildiğini kaydetti.

"5 yıl vadeli ve faizsiz finansman imkânı sağlanacak"

Deprem bölgesindeki esnaflara 50 bin lira faizsiz finansman verileceğini bildiren Albayrak, "Halkbank, Elazığ ve Malatya'daki tüm esnafa 50 bin liraya kadar 5 yıl vadeli ve faizsiz bir finansman imkânı sağlayacak. Halkbank, iki ilimizdeki esnafımızın halihazırdaki tüm kredilerini faizsiz bir yıl ödemesiz erteleyecek. Ziraat Bankası, özellikle bu iki ilimizdeki çiftçilerimizin mevcut kredilerini bir yıl süreyle faizsiz erteleyecek." açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)