Deprem bölgelerine geçici iş yeri: Bakan Kurum duyurdu

Deprem bölgesinde inşa edilecek geçici konutların dışında esnaflar adına da geçici iş yerleri hazırlandığını ifade eden Çevre Şehircilik ve İklim Bakanı Murat Kurum, “Kentin yeniden ayağa kalkması ticari yaşantının sürdürülmesi önemli” dedi.

EKONOMİ 28.03.2023, 12:38 28.03.2023, 12:42
Deprem bölgelerine geçici iş yeri: Bakan Kurum duyurdu

Kahramanmaraş merkezli depremler 11 kentte büyük bir yıkıma neden oldu. Depremlerin sonrasında binlerce vatandaşın ev ve iş yeri yıkıldı. Moloz yığınları içerisinde eşyalarından kalanları bulmaya çalışan esnaf yeniden bölgede ticareti sağlamaya çalışıyor.

“Hazırlıklar başladı”

Depremin meydana geldiği bölgelerde vatandaşların barınabilmesi adına geçici konteyner kentler inşa edildi. Bu kapsamda esnafların unutulmadığını açıklayan Çevre Şehircilik ve İklim Bakanı Murat Kurum, geçici iş yerleri için hazırlık yapıldığını duyurdu.

Sosyal medya hesabı üzerinden konu ile ilgili açıklamada bulunan Kurum, şu ifadelere yer verdi: “11 kentimizin normal haline dönüş yapması, kentin canlanması adına ticari yaşantının sürdürülmesi önemli. Nasıl geçici barınma bölgeleri inşa ediyorsak esnafımız adına da geçici iş yerleri hazırlamaya başladık”

Yorumlar (0)