'Denizin kralı' tahtını geri aldı

'Denizin kralı' olarak adlandırılan lüfer, Marmara’da tahtını geri aldı. Marmara Denizi'nde lüfer bolluğu yaşanırken, fiyatlar 70 TL'den 50 TL'ye düştü.

EKONOMİ 30.09.2021, 23:43 01.10.2021, 15:11
'Denizin kralı' tahtını geri aldı

1 Eylül tarihinde av yasağının kalkmasıyla birlikte Marmara Denizi'nde hareketlilik başladı. Marmara'ya açılan balıkçılar ilk etapta palamuda rast gelse de son dönemlerde lüfer bolluğu yaşanıyor. 'Denizin kralı' olarak bilinen ve lezzetiyle damaklarda muazzam bir tat bırakan lüferin artması tezgahlara da yansıdı. Av yasağının kalkmasıyla birlikte Tekirdağ'da tezgahlardaki yerini 70 TL fiyat etiketiyle almaya başlayan lüfer, son günlerde 50 TL'ye kadar geriledi.

"'Denizin canavarı' da derler"

Balıkçı Hüseyin Oğuz, “Allah'a şükür son birkaç gündür lüfer bolluğu var. Az da olsa para kazanmaya başladık. Buna paralel olarak fiyatlarımız da düştü. Lüfer biraz pahalı olduğu için 'denizin paşası', 'denizin kralı', 'denizin canavarı' gibi isimler kullanıyoruz. Çinekop ve lüfer bambaşka, onların yerini hiçbir şey tutmaz." dedi.

"30 TL'ye kadar düşebilir"

Tamer Aydın ise “Lüfer fiyatları düşmeye başladı. Eylül ayının ilk haftalarında çok ender olarak bulunuyordu. Son günlerde palamut azaldı, lüfer çoğaldı. Çoğalması devam ederse fiyatları daha da düşer, 30 TL'ye kadar gerilemesini bekliyoruz." şeklinde konuştu. 





Yorumlar (0)