DASK’tan hasarlı binalar için 72 saat uygulaması

Doğal Afet Sigortaları Kurumu, merkez üssü Kahramanmaraş olan depremler hafif hasar gören konutların ödemelerini 72 saat içerisinde gerçekleştirmeyi uygulama soktu.

EKONOMİ 13.03.2023, 10:49 14.03.2023, 08:57
DASK’tan hasarlı binalar için 72 saat uygulaması

DASK tarafından gerçekleştirilen bilgilendirmede, yeni uygulamayla beraber, e-Devlet sistemi üzerinden temin edilecek belgeleri kurumun internet sitesi ya da e-Devlet üzerinden aktararak sigortalıların yalnızca 72 saat içerisinde tazminat ödemelerine erişebileceği aktarıldı.

“Çalışmalarımızı depremi göz önüne alarak gerçekleştirdik”

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Doğal Afet Sigortaları Kurumu Teknik İşleticisi Türk Reasürans Genel Müdürü Selva Eren, meydana gelen depremlerin ardından ilk günden bu yana hızla çalışmalarına devam ettiklerine işaret ederek, DASK özelinde kurumu daha ileriye götürebilecek çalışmalar sağladıklarını ve sağlamayı sürdüreceklerini ifade etti.

DASK'a gösterilen güvenin ana unsurlarından bir tanesinin sigortalılara tazminat ödemeleri ivedi bir şekilde yapılması olduğunu dile getiren Eren, "Bu nedenle şu zamana kadar faaliyetlerimizi her zaman ülkemizde yaşanabilecek büyük bir depremi dikkate alarak gerçekleştirdik. Bu sayede Kahramanmaraş depremlerinin ardından süreçlerimizi kesinti yaşanmada gerçekleştirdik ve hasar ödemelerini hızlı bir şekilde yaptık." ifadelerini kullandı.

“72 saat içerisinde gerçekleştiriyoruz”

Geçtiğimiz hafta ağır ve orta hasarlı yapılar adına “avans ödemesi” sistemini faaliyete soktuklarını ifade eden Selva Eren, bugünden başlayarak hafif hasarlı binalar için çalışma sağladıklarını aktardı.

72 saatte ödemelerin yapılacağını söyleyen Eren, "Bugünden başlayarak tarafımıza yapılan 362 bin 646 hasar iletiminin yüzde 80'ini meydana getiren hafif hasarlı yapılar adına yeni bir sürecin içerisine giriyoruz. Yapıların az hasarlı olduğunu aktaran Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı raporunu, güncel tapu belgesini ve kimlik belgesini bizlere e-Devlet ve web sitemiz üzerinden gönderilen sigortalılarımızın, tazminat ödemelerini 72 saat içerisinde yapacağız" dedi.

Yorumlar (0)