Darphane talebe yetişemiyor! Altın, yok satıyor!

Altın fiyatlarının son günlerde sürekli rekor tazelemesiyle yatırımcılar bankalardaki paralarını çekerek altına yatırım yapmaya başladı. Kuyumcu esnafı Sünetci, darphanelerin talebe yetişemediğini söyleyerek, altını yok satmaya başladıklarını ifade etti.

EKONOMİ 07.08.2020, 21:20 07.08.2020, 21:25
Darphane talebe yetişemiyor! Altın, yok satıyor!

Bilecik'te kuyumcu esnafı İbrahim Rafet Sünetci son zamanlarda her gün yeniden rekor tazeleyen altın satışlarına ilişkin talebin sürekli arttığını ve darphanelerin talebe yetişemediğini ifade etti.

Koronavirüs salgınına dair ikinci dalga ve ABD-Çin gerilim hattıyla birlikte döviz ve altında rekor fiyatlar görülmeye devam ediyor. 

Altının ons fiyatı psikolojik seviye olarak görülen 2 bin doların üzerine çıktı. Altının gram fiyatı ise Türkiye'de son 1 haftada 443 liradan 483 liraya çıktı. Vatandaşlar sürekli yükselen altın fiyatlarını görünce yatırım yapmak için kuyumculara daha sık gitmeye başladı.

"Taleplere yetişemiyoruz"

Darphanenin taleplere yetişememesinden dolayı kuyumcuların da talepleri karşılayamadığını ifade eden kuyumu Sünetci, "Son 3 aydır dikey bir doğruda altın çıkmayı sürdürüyor. Şu anda altını yok satmaya başladık. Darphane taleplere yetişemiyor biz de müşterilerimize yanıt veremiyoruz. Vatandaşlar bankalarda olan paralarını çekerek altına yöneldi." dedi.

"Gramda 612 seviyelerini bekliyoruz"

Ekonomistlerin verdiği demeçlere dikkate aldığında gram altın için 612 seviyelerine çıkabileceğini ifade eden Sünetci, önümüzdeki hafta içinde kar satışının dengelenmesiyle fiyatların normale dönmesini beklediklerini kaydetti.

Yorumlar (0)