Cumhurbaşkanlığı DW Türkçe’yi yalanladı

Deutsche Welle (DW) Türkçe’nin İVME Finansman Paketi’ne ilişkin yaptığı haber Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından yalanladı. Söz konusu haberin “maksatlı” olduğu belirtildi.

EKONOMİ 26.05.2019, 09:42
Cumhurbaşkanlığı DW Türkçe’yi yalanladı

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı, DW Türkçe’de yer alan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın açıkladığı İVME Finansman Paketi’nin “yanlış ve zamansız” olduğu eleştirilerine ilişkin açıklama yaptı.

BÜROKRATLAR TV’DEN Mİ ÖĞRENDİ?

DW Türkçe’nin haberinde, Başkanlık bürokratlarının Bakan Albayrak’ın açıkladığı İVME Finansman Paketi’ni televizyonlardan öğrendiği belirtildi. Ayrıca bu açıklamayı bürokratların kendilerinin yaptığı öne sürüldü.

“YANLIŞ VE ZAMANSIZ”

Buna göre Strateji ve Bütçe Başkanlığı bürokratları, açıklanan paketin “yanlış ve zamansız” olduğunu belirterek, ekonomideki önceliğin kamu bankaları eliyle kredi genişlemesi sağlamak olduğunu söylüyor. Habere göre bürokratlar bu tür genişlemeci harcama kalemleri yerine yapısal reformlara öncelik verilmesi gerektiğini dile getiriyor.

“SEÇİMİN YENİLENMESİ ZAMAN MALİYETİ YARATIYOR”

İddia edilene göre, “Bizim için en iyi seçim bitmiş seçimdir” diyen bürokratlar, İstanbul seçimlerinin yenilenmesinin de büyük bir zaman maliyeti yarattığını ifade ediyor.

“OLUMSUZ ALGI ÜRETMEYE ÇALIŞILIYOR”

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı, söz konusu haberin tamamı birlikte değerlendirildiğinde hükümet tarafından hazırlanan kapsamlı bir paket hakkında olumsuz algı üretmeye çalışıldığının anlaşıldığı belirtildi.

Haberin maksatlı olduğunun belli olduğu bildirilen açıklamada, bu maksadı pekiştirmek için, Başkanlığın ve personelin isminin kullanılmış olmasının asla kabul edilemeyeceği kaydedildi.

“HABERİ VE YAPILMA ŞEKLİNİ YANLIŞ BULUYORUZ”

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Strateji ve Bütçe Başkanlığı olarak, her aşamada katkı verdiğimiz Hükümetimizin, ekonomi alanında aldığı doğru ve yerinde kararlarla; dengelenme sürecinde bir yandan ekonominin makro, finansal ve mali durumunun güçlendirilmesi diğer yandan reel sektörün bu süreçte ihtiyaç duyduğu yapısal dönüşüme yönelik uygun koşullarda, uzun vadeli ve uygun maliyetli finansmana erişiminin sağlanması çabalarına önümüzdeki süreçte de kararlı bir şekilde devam edilecektir.

Netice olarak, bir süredir ortak bir amaç güdülerek Türkiye ekonomisi ve yürütülen ekonomi politikaları hakkında oluşturulmaya çalışılan olumsuz algı operasyonun bir parçası olarak masa başında hazırlandığı anlaşılan bu haberi ve yapılma şeklini yanlış buluyoruz.”

Yorumlar (0)