Cumhurbaşkanı, selzedelerin içini ferahlatacak bir müjde verdi 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, afet bölgesi ilan edilen Artvin, Düzce ve Rize’deki vatandaşların SGK prim ve vergi borçlarının ödemelerine erteleme getirildiğini aktarda. 

EKONOMİ 26.07.2021, 17:57 26.07.2021, 18:05
Cumhurbaşkanı, selzedelerin içini ferahlatacak bir müjde verdi 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde büyük çaplı sel felaketlerinin yaşandığı Düzce, Rize ve Artvin illerinin afet bölgesi ilan edildiğini duyurdu. Afet bölgelerine özel olarak yeni bir serbestliğin getirildiğini belirten Erdoğan, “Yaraları sarmak, afetin açtığı yıkımı ortadan kaldırmak için gereken tüm adımları atacağımıza söz veriyoruz.” ifadelerini kullandı. 



SGK prim ve vergi ödemeleri ertelendi 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, afet bölgelerine getirilen kolaylık kapsamında Düzce, Artvin ve Rize’de yaşayan vatandaşların vergi ve SGK prim ödemelerinin erteleneceğini duyurdu. Ayrıca bu illerde oturan kişilerin evlerinde sel sebebiyle oluşan zararlar da Cumhurbaşkanlığı ve AFAD ödenekleri ile karşılanacak. Bölgede hasar gören iş yerlerinin fazla olması sebebiyle esnafların araç hasarları da karşılanacak ve iş yerlerinin onarımı sağlanırken esnaf kredilerinin geri ödemeleri de ertelenecek. 




 

Yorumlar (0)