Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan döviz rezervi açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Geçtiğimiz yıl 93,3 milyar dolarla kapattığımız döviz rezervlerimiz, 27 Ağustos tarihi itibarıyla 118 milyar doları geçmiş durumdadır." dedi.

EKONOMİ 06.09.2021, 19:39 07.09.2021, 17:19
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan döviz rezervi açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı ardından, yurttaşları bilgilendirmek üzere basın mensuplarının karşısına geçti.

Ekonomiye dair açıklamalarda bulunan Erdoğan, Merkez Bankası rezervlerinin son durumunu da paylaştı.
 


"118 milyar doları geçti"

Erdoğan, şöyle konuştu:

"Geçtiğimiz yıl dünya her türlü sistemin test edildiği bir hayli zor bir dönem yaşadı. Birçok ülke görülmemiş seviyede genişleme politikalarını takip etti fakat buna karşın küçülmenin önüne geçilemedi. Türkiye ise salgınla mücadelede son derece başarılı oldu. Ekonomimiz de büyümeyi sürdürdü, İngiltere'nin ardından ikinci olduk. Pandemi sebebiyle zayıflayan turizm sektörü de canlandı. 

Merkez Bankası döviz rezervlerimiz 27 Ağustos itibarıyla 118 milyar doları geçmiş durumdadır. Milli gelirimizi bu sene 800 milyon doların üzerine, 'Orta Vadeli Program' sonrasında da 1 trilyon doların üzerine taşımış olacağız. Mali disiplin olmazsa olmazlarımızdandır, bu böyle bilinmeli. 

2021'i yüzde 9'luk büyüme ile kapatmayı öngörüyoruz. İşsizlik oranının kademeli bir şekilde gerilemesini amaçlıyoruz. Salgınla mücadelede çiftçinin ve esnafın mağdur olmasına izin vermeyeceğiz." 

Yorumlar (0)