Cumhurbaşkanı Erdoğan: İhracatta Cumhuriyet rekorunu kırdık

Türkiye İhracatçılar Meclisi 28'inci Olağan Genel Kurulu ve İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni'ne katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 12 aylık süreçte Türkiye'nin 211 milyar dolarlık ihracata ulaşarak Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdığını açıkladı.

EKONOMİ 18.09.2021, 16:43
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İhracatta Cumhuriyet rekorunu kırdık

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye İhracatçılar Meclisi 28'inci Olağan Genel Kurulu ve İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni'ne katıldı.

12 aylık ihracat, 211 milyar dolar

Törende önemli açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, son dönemde Türkiye'nin ihracatta yaşadığı şahlanışı dinleyicilere ve katılımcılara anlattı.

Türkiye'nin dünya ihracatındaki payının yüzde 1’e ulaşarak kritik eşiği arkasında bıraktığına vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye dünya ihracatında artık yüzde 1 pay seviyesine gelerek kritik eşiği yakaladı. Aylık, 6 aylık ve 12 aylık bakıldığında bu sene, Cumhuriyet tarihinin en yüksek ihracat rakamlarına ulaştık. 12 aylık ihracat rakamlarımız ilk kez 200 milyar dolar eşiğini aşarak 17 Eylül itibarıyla 211 milyar dolara ulaşarak rekor kırdı." sözlerini kullandı.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"Yol, dava, kader ve mücadele arkadaşlarım olarak gördüğüm ihracatçıların her zaman yanında oldum ve olmaya devam edeceğim. Ticaretten gelen biri olarak bu işlerin oturduğu yerden ahkam kesmekle olmayacağını çok net biliyorum. Yaptığımız işi yalnızca para kazanmak olarak görmüyorum. Ticaretin mal alıp satmanın ötesinde misyonları vardır. İhracatçılarımız ticaretle beraber kültürel ilişkilerimizin de en büyük temsilcileridir. Sizler bu ülkelerin ihracatçı sıfatına sahip uçbeyleri ve elçilerisiniz. Hepinizden Rabbim razı olsun.”

“Hedef 300 bin ihracatçı”

İhracatçı sayısını artırmayı planladıklarını ifade eden Erdoğan, şunları söyledi:

“İhracatçı sayımızı ilk başta 100 bine ardından 300 bine yükseltmeyi hedefliyoruz. İş insanlarımız ürettikçe geleceğe güvenli bir şekilde bakabileceğimiz yere doğru gidiyoruz. Türkiye İhracatçılar Meclisinin de yönetiminde yer alacağı fuar merkezini en kısa sürede inşallah ülkemize kazandıracağız. İhracatı geliştirme fonunu da kurarak sağladığımız diğer desteklere ek olarak yalnızca sizlerin erişimine açık bir finansman kaynağı meydana getiriyoruz. Salı günü Amerika'daki BM Genel Kurulu'nda da belirteceğim gibi yeni küresel sistem içine hak ettiğimiz yeri almak amacıyla üzerimize düşeni yapmakta kararlıyız."

Yorumlar (0)