Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Ekonomide doğru yolda olduğumuzu kanıtladık"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ekonomik Dönüşüm ve Yeni Paradigmalar Zirvesi'nde açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Salgınla başlayıp savaşla genişleyen küresel ekonomik krizde sergilediğimiz dayanıklılıkla doğru bir yolda ilerlediğimizi kanıtladık." şeklinde konuştu.

EKONOMİ 30.09.2022, 11:53 01.10.2022, 08:49
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Ekonomide doğru yolda olduğumuzu kanıtladık"

Ekonomik Dönüşüm ve Yeni Paradigmalar Zirvesi'ne katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, önemli açıklamalarda bulundu.

"Kendi ekonomi modelimizi oluşturduk"

"Kendi özgür ekonomi modelimizi oluşturduk." diyen Erdoğan, "Ülkemize karşı senaryoların son sahnesi ekonomik kriz temelli kurulmuştur. Ülkemiz ekonomisini kur ve faiz kıskacından kurtarmak için kendi ekonomi modelimizi hazırladık." açıklamasını yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının devamı şu şekilde:

"Salgınla ortaya çıkıp savaşla genişleyen küresel ekonomik kriz karşısında gösterdiğimiz dayanıklılıkla doğru bir yolda ilerlediğimizi kanıtladık. Tabii ki bu süreçte aldığımız yaralar var. Döviz kuru operasyonlarının sebep olduğu sıkıntıları, alternatif yollarla çözüme kavuşturduk. Küresel ekonomik kriz sonrası sergilediğimiz dayanıklılıkla doğru bir yolda ilerlediğimizi gösterdik. İstihdamımızı tarihimizin en yüksek seviyesine yükseltirken, enflasyonun sebep olduğu refah kayıplarını telafi edecek her türlü önlemi de alıyoruz. Döviz kuru operasyonlarının sebep olduğu problemleri, alternatif yollarla çözüme kavuşturduk."

"Tuzakları boşa çıkardık"

"1 asırdır yaşadığımız sorunların ya nedeni ya sonucu hep ekonomiye bağlanmıştır." şeklinde konuşan Erdoğan, şunları söyledi:

"Türkiye Cumhuriyete geçerken ekonomi politikalarını oluşturmakta en çok zorlanmıştır. Kalkınma ve demokraside temel altyapı ihtiyaçlarını karşıladıkça önümüze yeni bir tablo geldi, dünyada durduğumuz yerin orantılı olmadığını anladık. Bizi terör batağına sürükleme tarzı senaryoların tek hedefi; Türkiye'yi kalkınma rayından çıkarmaktı, biz bu oyunu bozduk. Ülkemize karşı senaryoların son sahnesi de ekonomik yıkım üzerine olmuştur. Aldığımız önlemler ve teknik mekanizmalar ile ülkemize yönelik tuzakları boşa çıkardık. Odağımızı tekrar belirledik. Ülkemiz ekonomisini kur ve faiz kıskacından kurtarmak için ekonomi modelimizi oluşturduk. Yatırım, ihracat, istihdam, cari fazla ile büyüme üzerinden Türkiye ekonomi modelini tasarladık. Bu yaklaşımın teorik altyapısını söz konusu ilgililerle paylaştık. Tabii ki bu süreçte aldığımız yaralar da mevcut. Döviz kuru operasyonlarının sebep olduğu sıkıntıları, alternatif yöntemlerle çözüme kavuşturduk. Ülkemizi dünyanın ilk 10 ekonomisine dönüştürme sözümüze adım adım yaklaşıyoruz."

Yorumlar (0)