Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gıda ürünlerinde indirim müjdesi! "Talimatı verdim"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tarım Kredi Kooperatifleri marketlerinde büyükbaş hayvan etinde yüzde 30-35’e varan indirimli satışların başlayacağını açıklarken, zeytinyağı ve ayçiçek yağı başta olmak üzere 20-30-40 çeşit üründe de indirim yapılacağının müjdesini verdi.

EKONOMİ 11.08.2022, 15:23 11.08.2022, 16:23
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gıda ürünlerinde indirim müjdesi! "Talimatı verdim"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, DSİ’nin yapımını tamamladığı tesislerin açılış töreninde açıklamalarda bulundu.

Ekonomiye 2,7 milyar liralık katkı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yapımı sona eren 34 hidroelektrik santralinin yatırım bedelinin 16 milyar TL’yi bulduğunu ifade etti ve ''Bu santraller, Türkiye’ye yıllık 2,7 milyar lira ekonomik katkı sağlayacak'' sözlerini kullandı.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde: 

''Su insanlığın ve dünyamızın en kıymetli kaynaklarındandır. Yaşanabilir çevrenin vazgeçilmezi olarak gördüğümüz su kaynakları kuraklığı engeller. Bütün canlıların hayat kaynağı olan suyun değerini iyi bilmemiz gerekiyor. Su yenilenebilir bir kaynaktır. Ülkemiz gibi kaynakları sınırlı olan bir ülke için sudan elektrik üretimi vesilesiyle yurt içindeki paranın kalkınma planlarında kullanılması oldukça önem arz etmektedir. Bu yatırımlarla kamunun görevli kuruluşu dışında özel sektörü de hidroelektrik santralleri inşasına teşvik ettik. Ülkemize yüksek kapasiteli hidroelektrik santrallerini kazandırdık. Yusufeli Barajı da bitme noktasına gelmiştir. Hidroelektrik potansiyelimizi daha çabuk bir şekilde harekete geçirmek için kritik bir adım attık. Hidroelektrik üretimimizi 2 buçuk kat arttırarak 110 milyar kw saate yükselttik. Şu an dünyada 9. sırada olduğumuz hidroelektrik gücümüze 34 yeni tesis kazandırıyoruz. Kamu-özel sektör desteğiyle 34 hidroelektrik santralimizin senelik 2,3 milyar kw saat enerji üretim kapasitesi bulunmaktadır. Bu santraller Türkiye’ye yıllık 2,7 milyar TL ekonomik katkı sağlayacaktır. Son 20 senede ülkemize bugün açılışını tamamlayacağımız olan projelerle beraber 605 yeni hidroelektrik santrali kazandırmanın gururunu yaşıyoruz. Bu sayının bizden önce sadece 125 olduğunu da anımsatmam gerekiyor. Baraj sayımız 930’a çıkmıştır. En kurak mevsimlerde bile susuzluk yaşamıyoruz.”

“Büyükbaş hayvan etinde yüzde 30-35 indirim”

Vatandaşlara indirim müjdesi veren Erdoğan, “Marketlerde insanımızı dara sokanlar karşısında Tarım Kredi Kooperatif harekete geçti. Koyun kuzu etinde yüzde 25 indirim yaptık. Büyükbaş hayvanlarda da yüzde 30-35’e varan indirimlerle satış yapacağız. Bu, piyasaların dengesini bozan kişileri de hizaya getirecek. Zeytinyağı ve ayçiçek yağında başta olmak üzere 20-30-40 çeşit üründe hemen indirime gidilecek. Talimatımız şu; sen başa baş çalışacaksın, kâr amacıyla çalışmayacaksın, insanını koruyacaksın. Tarım Kredi Kooperatifi bunun için çalışmalarını hızlandıracak.'' sözlerini kullandı.

Yorumlar (0)