Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ekonomide rahatlamaya ilişkin net mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara’da düzenlenen törende gündem hakkında değerlendirmelerde bulunarak 2023 ve 2030 vizyonlarından bahsetti. Engelli vatandaşların ve engelli çalışanların 2030 vizyonunda ayrı bir yerinin olduğunu vurgulayan Erdoğan, engelli vatandaşlarda var olan çalışma ve aydınlık gelecek için üretime katılma potansiyelinin en üst düzeye çıkartılarak kullanılacağını dile getirdi. Konuşmalarıyla engelli çalışanların sayısının artırılacağı yönünde sinyal veren Erdoğan, faiz-döviz-enflasyon üçgeni hakkında da çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

EKONOMİ 17.02.2022, 13:56 17.02.2022, 15:08
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ekonomide rahatlamaya ilişkin net mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara’da Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen Engelli Memur Ataması Töreni’ne katıldı. Burada konuşma gerçekleştiren Erdoğan, 2023 ve 2030 vizyonlarından bahsederken gündeme ilişkin değerlendirmelerde de bulundu. 



“Engelli vatandaşlarımızın potansiyelini ortaya çıkartacağız” 

Engelli kamu memurlarının ve çalışanların sayısının daha da artırılacağının sinyalini veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “2023 vizyonumuz dışında 2030 vizyonumuza da sahibiz. 2030 Engelsiz Vizyon Belgesi ismiyle oluşturduğumuz plan doğrultusunda engelli vatandaşlarımızın mevcut çalışma ve yurt içinde üretime katılma potansiyellerini en üst düzeye çıkartarak bunu en uygun yerlerde kullanacağız. Ülkemizi, refah seviyesi yüksek geleceğe birlikte taşıyacağız.” ifadelerini kullandı. 



“Faiz ve döviz kurundan sonra şimdi sıra enflasyonda” 

“Faiz tartışmaları gündemden düştü. Döviz kuru da belirli bir istikrara kavuştu. Şimdi sırada enflasyon var. Enflasyonu en kısa zamanda tek haneli sayıya indirmek yeni hedefimizdir. Daha önce ülkemizin ayağına döviz kuru ve faiz prangaları vurulduysa da bunları parçalayıp çıkardık. Onlara yaptığımız gibi enflasyon prangasını da söküp atacağız.”

Yorumlar (0)