Çin’e kuru meyve dış satımı yüzde 21 artış gösterdi

Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği’nce Çin’e gerçekleştirilen kuru meyve ihracatı yüzde 21 artış göstererek 28 milyon dolara çıktı.

EKONOMİ 20.01.2021, 10:42 20.01.2021, 16:55
Çin’e kuru meyve dış satımı yüzde 21 artış gösterdi

Türkiye’nin ihracatında kuru meyve gitgide artan bir alan olarak karşımıza çıkıyor.

Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Birol Celep yapmış olduğu açıklamada, 2019 senesinde kuru meyve sektörünün1,4 milyarı aşan ihracat rakamına ulaştığı bilgisini paylaştı.

Geçtiğimiz seneyi yaklaşık olarak 1,4 milyon dolar dışa satımla kapattıklarını ifade eden Celep, gıda talebinin gitgide arttığı Uzak Doğu’ya dair tanıtım çalışmalarına özel bir önem verdiklerini söyledi.

Bölge organik ürünler açısından hayli zengin

Celep bölgenin organik ürünlerde büyük bir zenginliğinin olduğunu söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

“Ayrıca son senelerde önem kazanan vegan tüketim alışkanlığına uygun olması ve sağlıklı gıda olması açısıyla kuru meyvelere ilgi her geçen gün artış göstermektedir.”

“İhracat kesintisiz bir şekilde sürdürülmüştür”

Sektörümüze ilişkin ürünlerin sağlıklı olmasından dolayı salgın döneminde kuru meyve tüketiminin azalmadığı görülmüştür. Tarım ve Orman Bakanlığı’mızdan gerekse Ticaret Bakanlığımız tarafından alınmış olan önlem ve verilen desteklerle birlikte üretime ara verilmeyerek koşullara hızlı bir adapte olmayla yurt dışı satımı kesintisiz sürdürülmüştür.

Yorumlar (0)