Çin ile imzalanan kritik anlaşmaya ilişkin ilk açıklama!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Türkiye Varlık Fonu (TVF) ile Çin İhracat ve Kredi Sigortası Kurumu (Sinosure) arasında imzalanan iş birliği mutabakatına ilişkin açıklamada bulundu. 

EKONOMİ 26.03.2020, 15:20
Çin ile imzalanan kritik anlaşmaya ilişkin ilk açıklama!

Türkiye Varlık Fonu (TVF) ile Çin İhracat ve Kredi Sigortası Kurumu (Sinosure), iki ülke arasındaki ticari, ekonomik ve yatırım iş birliğini artırmak amacıyla 5 milyar dolar tutarında iş birliği mutabakatı imzaladı.

Kredi Sigortası Kurumu (Sinosure), Türkiye Varlık Fonu'nun (TVF) cari açığın azaltılmasına dönük petrokimya, enerji ve madencilik sektörlerindeki projelerine Çinli müteahhit, finansal kurumlar ve yatırımcı önerecek.

Kredi Sigortası Kurumu (Sinosure),  ayrıca ilgili projelerin finansman koşullarına bağlı olarak 5 milyar ABD dolarına kadar sigorta desteği verebilecek.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, söz konusu iş birliği mutabakatına ilişkin açıklamada bulundu. 

Bakan Albayrak, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, şu ifadeleri kullandı:

"Varlık Fonu, Çin İhracat ve Kredi Sigortası Kurumu (Sinosure) ile iş birliği mutabakatı imzaladı. Sinosure, TVF’nin cari açığı azaltacak projelerine 5 milyar dolar sigorta desteği sağlayacak, Çinli firmalarla köprü olacak. Covid-19‘a rağmen hedeflerimiz için hız kesmiyoruz" açıklamasında bulundu.


 

Yorumlar (0)