Çiğ inek sütünün sınıflandırılması kriterleri ülke genelinde uygulanacak

Bakanlık tarafından yapılan duyuruya göre sözleşmeli usulde sanayiye sunulacak olan çiğ inek sütünün sınıflandırılmasına ilişkin kriterler bütün şehirlerde uygulanacak.

EKONOMİ 27.06.2021, 15:19 28.06.2021, 10:12
Çiğ inek sütünün sınıflandırılması kriterleri ülke genelinde uygulanacak

Sözleşmeli yöntemle sanayiye arzı yapılacak olan çiğ inek sütünün bileşimindeki protein ve yağ değerlerine göre sınıflandırılmasına dair kriterlerin 1 Mayıs’tan sonra bütün şehirlerde geçerli olması yönünde karar alındı.

Resmi Gazete’de karar yayımlandı

Tarım ve Orman Bakanlığı’nc hazırlanmış olan Çiğ İnek Sütünün Sınıflandırılmasına İlişkin Tebliğ’de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ, Resmi Gazete’de yayımlanıp yürürlüğe girdi.

1 Mayıs uygulama tarihi olarak seçildi

Buna göre sözleşmeli usulle sanayiye arz edilecek olan çiğ inek sütünün sınıflandırılması amacıyla belirlenen kriterlerin bütün şehirlerde uygulama tarihi 1 Mayıs 2021 tarihine çekildi.

Daha önce Burdur, Çanakkale ve Aksaray’da başlatılmıştı

Öncesinde uygulamanın 2020-2021 senelerinde Burdur, Çanakkale ve Aksaray’da başlamasının ardından 2022 senesinden itibaren bütün şehirlerde yaşama geçirilmesi planlanmıştı. Yeni tebliğle beraber ifade edilen kriterler belirlenmiş olan tarihten 8 ay öncesinde bütün şehirlerde geçerli hale getirilmiş oldu.

Üretimin verimlilik ve kalitesini arttırmak amaçlanıyor

Yapılan düzenlemeyle, çiğ inek sütünün bileşiminde olan protein ve yağ değerlerine göre sınıflandırılmasının önünü açıp üretimde kalitenin arttırılması, süt ürünleri üretiminin verimliliğinin yükseltilmesi ve üretici gelirlerinin arttırılması hedefleniyor.

Yorumlar (0)