Çiftçilere müjde: Yarından itibaren başlıyor!

Mazot ve gübre destek ödemelerinin yarın itibariyle başlayacağını ifade eden Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, “Destek kapsamında 4 milyar 79 milyon 656 bin TL verilecek” açıklamasında bulundu.

EKONOMİ 25.03.2021, 12:44 26.03.2021, 09:24
Çiftçilere müjde: Yarından itibaren başlıyor!

Avrupa Birliği Kırsal Kalkınma Programı kapsamın düzenlenen toplantıya katılan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, ülkelerin tarımsal faaliyetlerinin hayati öneme sahip olduğunu vurguladı.

Ülkenin kalkınması için öncelikle kırsal kalkınmanın tamamlanmış olması gerektiğini ifade eden Pakdemirli, “Kırsalın kalkınması, tarım ve gıda sektörünün kalkınması demektir” diye konuştu.

‘480 bin projeye 27 milyar TL hibe verildi’

Pakdemirli, kırsalda üretimi artırmaya yönelik çok sayıda projeyi desteklediklerini belirterek, “Teşvik programı dahlinde Genç Çiftçi, Kırsal Kalkınmada Uzman Eller gibi 480 bin projeye, 27 milyar TL hibe verildi” açıklamasında bulundu.

‘Uzman Eller Projesi’ni de Türkiye’nin her yerine ulaştırmaya çalıştıklarını söyleyen Pakdemirli, “Son 19 yılda ülkede 688 ürünün coğrafi işareti tescil edildi” değerlendirmesinde bulundu.

‘DİTAP ile üretici ile tüketici buluştu’

Dijital Tarım Pazarı’nın (DİTAP) üretici ile tüketiciyi buluşturan bir proje olduğuna işaret ederek Pakdemirli, “Projeye, 200 bin alıcı ve satıcı kayıt oldu. Öte yandan 170 milyon TL’lik işlem hacmine ulaşıldı” dedi.

Mazot ve gübre desteği

Mazot ve gübre desteğinin yarın itibarıyla 2 milyonu aşkın çiftçiye ödeneceğini vurgulayan Pakdemirli, “Destek kapsamında 4 milyar 79 milyon 656 bin TL verilecek” açıklamasında bulundu.

Destek paketi ise TC kimlik numarasının son hanesine göre yapılacak. Kimlik numarasının son hanesi 6 ve 8 olanlar, yarın saat 18.00’den sonra, son hanesi 4 olanlar 2 Nisan saat 18.00’den sonra, son hanesi 0 ve 2 olanlar ise 9 Nisan saat 18.00’den sonra ödemelerini alabilecekler.
 

Yorumlar (0)