Çiftçi isyan etti! "Burada 1,80 TL olan domates; İstanbul'da 10 TL'ye satılıyor"

Antalya'ya bağlı Kumluca ilçesinden 1,80 TL'ye çıkan domatesin, mega kent İstanbul'da 10 TL'den satılması, üreticiler tarafından sorgulandı.

EKONOMİ 21.01.2021, 20:58 22.01.2021, 16:21
Çiftçi isyan etti! "Burada 1,80 TL olan domates; İstanbul'da 10 TL'ye satılıyor"

Ülkemizde örtü altı sebze üretiminin merkezi olan Antalya’nın Kumluca ilçesinde domates üreten çiftçiler, yüksek giderlerle ürettikleri domateslerin, büyükşehirlerde büyük fiyat farkı ile satılmasını eleştirdi.

Domates üreticileri, Kumluca hal çıkışı 1,80 TL olan domates fiyatlarının İstanbul'daki market reyonlarında veya pazar tezgahlarında 10 TL olmasının sebebini sordu.

"Aradaki farkı yiyenler kim?"

Hatice Kanga, serada dalından kopardığı domatesleri kasaya yerleştirdiği esnada, aradaki fiyat farkını kendilerinin dahi anlamadığını kaydetti. Çiftçi Kanga, "Bu domatesleri bu şekilde topluyoruz. Aradaki farkı yiyenler kim?” ifadelerini kullandı.

"İstanbul'a 2,80 TL'ye ulaşıyor"

Kumluca Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı ve aynı zamanda bir domates üreticisi olan Mustafa Çetin ise, domatesin nakliye ve paketleme ücreti eklenmesi halinde 2,80 TL olduğunu dile getirdi.

"Çiftçinin ve halkın beli bükülmesin"

Konu ile ilgili araştırma gerçekleşmesi gerektiğine vurgu yapan Çetin, "Niçin tüketici bu domatesi 10 TL'den yiyor? Aracılık yapanların araştırılması gerekiyor. Eğer bu hususu araştırırsak, hem tüketicilerimizin hem de üreticilerimizin beli bükülmez. Halkımız, sofrasında bu sağlıklı yiyecekleri kullanır. Bizim mottomuz bu: 'Hem çiftçinin hem de halkın beli bükülmesin.'” şeklinde konuştu.





Yorumlar (0)