Cep telefonu ve bilgisayarda zam kapıda: TRT payı artırıldı!

Resmi Gazete'de bugün yayımlanan düzenleme ile birlikte TRT bandrol ücret oranları tekrar belirlendi. Telefonlarda yüzde 10 olarak belirlenen oran yüzde 12'ye, akıllı saatlerde yüzde 8’lik oran yüzde 14'e, tablet ve bilgisayarda ise yüzde 2’lik oran yüzde 4'e yükseltildi.

EKONOMİ 26.05.2022, 10:50
Cep telefonu ve bilgisayarda zam kapıda: TRT payı artırıldı!

Elektronik cihazların TRT bandrol payı oranında artış yapıldı.

TRT bandrol ücretinde artış Resmi Gazete'de

TRT payının, elektrik faturalarından kaldırılmasından sonra kurumun gelir kayıplarının telafisi için bilgisayar, tablet ve cep telefonlarında bandrol ücretlerinde artışa gidildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yayınlanan düzenlemede, bandrole tabi eşyanın gümrük ve cins tarife istatistik pozisyonlarının bulunduğu liste değiştirildi.

Bandrol oranlarının ve bandrole tabi cihazların bulunduğu listeye göre, ilave bir donanım ya da yazılım desteği olsun ya da olmasın internet üzerinden, doğrudan ya da başka bir yolla her çeşit işitsel ya da görsel yayınları alan cihazların bandrol oranları güncellendi.

Yüzde 2 artış

Televizyon, radyo ve video kameralarda yüzde 16’lık oran sabit bırakılırken, telefonlarda ise yüzde 10’luk oran 12'ye, akıllı saatlerde yüzde 8’lik oran 14'e, tablet ve bilgisayarda ise yüzde 2’lik oran 4'e yükseltildi.

Diğer cihazlarda ise (TV’li ve radyolu ışıldak, radyolu kalemler, radyolu fotoğraf makinesi, radyolu kulaklık, adım sayar, navigasyon cihazları, TV ve/veya radyo eklentili koşu bantları, buzdolapları, DVD-VCD player, MP3/MP4 çalar, sinema sistemleri, taşıtlardaki navigasyonlu multimedya cihazları) yüzde 8’lik TRT bandrol payı 14'e yükseltildi.

Yorumlar (0)