Cep telefonu alacaklar dikkat: BDDK’den taksit düzenlemesi

Cep telefonu satın alımlarında verilen tüketici kredilerinde vade limitinin tespit edilmesinde göz önünde bulundurulan 5 bin TL’lik tutar 12 bin TL’ye yükseltildi. Fiyatı 12 bin TL ve daha düşük olan cep telefonları için vade sınırı ise 12 ay şeklinde belirlendi.

EKONOMİ 06.01.2023, 09:25 07.01.2023, 09:00
Cep telefonu alacaklar dikkat: BDDK’den taksit düzenlemesi

Cep telefonu satın alımlarına dair tüketici kredilerinde limit ve vade sınırı yükseldi. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından yapılan yeni düzenleme ile beraber cep telefonu alımı için verilen tüketici kredilerinde vade sınırının tespit edilmesinde göz önüne alınan 5 bin liralık miktar 12 bin liraya yükseltildi.

Limit ve vade sınırı değişti

BDDK'nın Kredi Kartları ve Banka Kartları Hakkında Yönetmelik içerisinde değişiklik gösteren Kurul kararı, kurumun resmi internet sitesi üzerinde yayımlandı.

Söz konusu karara göre, "yetkili satıcı" veya "yenileme merkezi" özelliğinin bulunması kaydıyla yenilenmiş ürün biçiminde bulunan cep telefonu satın alımlarında, taksitlendirme aralığı herhangi bir tutar limiti bulunmaksızın 12 ay şeklinde belirlendi.

Öte yandan, cep telefonu satın alımlarında verilen tüketici kredilerinde vade limitinin tespit edilmesi göz önüne alınarak 5 bin TL olan tutar 12 bin TL’ye yükseltildi.

Bu çerçevede, cep telefonu alımı düşüncesiyle verilen tüketici kredilerindeki vade limiti, fiyatı 12 bin TL ve daha düşük olan cep telefonları adına 12 ay şeklinde uygulanacak. Yeni düzenleme ile beraber vade, 12 bin TL’nin üstündeki cep telefonlarında ise 3 ay şeklinde uygulanacak.

Yorumlar (0)