Çalışma Bakanlığı'ndan 'EYT' açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, öncelikleri arasında EYT ile ilgili bir faaliyetin olmadığını bildirdi.

EKONOMİ 11.11.2021, 21:13 13.11.2021, 11:51
Çalışma Bakanlığı'ndan 'EYT' açıklaması

Bakanlık tarafından gerçekleştirilen açıklamada, son dönemlerde kamuoyuna yansıyan haberlere dair bir düzeltme gereksiniminin oluştuğu kaydederek, şu sözler kullanıldı:

"Bakanlığımızın gündemindeki çalışma programında, 3600 ek gösterge hususunda maliyet ve kapsam çalışması ile asgari ücret miktarının tespiti bulunmaktadır ve bu iki hususa dair çalışmalarımız sürmektedir. Bakanlığımızın öncelikli arasında emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili bir faaliyet bulunmamaktadır."

Vedat Bilgin, EYT sorusuna cevap vermişti

Bakan Bilgin, geçtiğimiz pazartesi günü gerçekleştirilen kabine toplantısının akabinde basın mensuplarının sorularını cevaplamış ve EYT'ye ilişkin soruya, şu cevabı vermişti: 

"Bu hususlar zaten bizim işimiz, çalışıyoruz fakat karar aşamasına geldikten sonra sizlerle paylaşırız. An itibarıyla önümüzde duran hususların başında 3600 ek gösterge ve asgari ücret geliyor. Bakanlıkta bu faaliyetlerimiz sona erince diğer bakanlıkları da ilgilendiren noktalar olabiliyor. Diğer kamu kurumlarıyla da bir araya geldikten sonra kamuoyu ile paylaşıyor olacağız."

Yorumlar (0)