Çalışma Bakanı Bilgin: "Bütün ailelerin kapısında otomobil var"

Türkiye'nin kalkındığını ifade eden Vedat Bilgin, "Türkiye’de tüm ailelerin, her gelir sınıfından ailelerin kapısında otomobili var, çocukları okul okuyor." açıklamasını yaptı.

EKONOMİ 05.07.2022, 15:35
Çalışma Bakanı Bilgin: "Bütün ailelerin kapısında otomobil var"

“İŞKUR İl Müdürlükleri 2022 Yılı Hedef Performans İzleme Toplantısı”na katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, önemli açıklamalarda bulundu.

"Tüm ailelerin kapısında otomobil var, çocukları okuyor"

Buradaki konuşmasında Vedat Bilgin, 2000’li yıllardan itibaren Türkiye’nin, doğunun yükselişinde öne çıkan ülkelerden birisi olduğunu ifade ederek, “Türkiye’nin diğerlerinden farklılıkları var. Birinin imparatorluk geleneği var. Gelenek boşuna olmuş bir şey değildir. Oradan toplanan olağanüstü bir birikim mevcut. Bir diğeri ise tarihsel olarak Türkiye, Anadolu coğrafyası üzerinde sahip olduğu mirası temsil ediyor. Burası Akdeniz’in merkezinde yer alan, tarihsel olarak dünya ticaret yollarının merkezinde olan bir ülke. Şu an da dünya enerji yollarının merkezinde yer alan bir coğrafya” açıklamasını yaptı.

Bütün bu sebeplerin, diğer ülkelerden Türkiye’yi ayırdığına dikkat çeken Bilgin, 2000’lerde 300 dolarlık kişi başına milli gelirin, 10 bin doları geçtiğini ifade etti.

Türkiye’nin kalkındığını ve zincirlerini kırdığını ifade eden Bakan Bilgin, şunları söyledi:

“Rakamlarımıza bakmayın, OECD rakamlarına bir göz atın. 2000 yılında Türkiye neydi? Sanayide ne üretiyordu, savunma sanayinde neler mevcuttu? NATO’nun verdiği eskimiş ve işe yaramaz, üstelik hibe altında verip ardından para istediği silahların haricinde neyi vardı? Baktığınızda Türkiye değişiyor. Refah seviyesini görün. Türkiye’de her gelir grubundan tüm ailelerin kapısında otomobili var, şu an çocukları okuyor. Sonuç itibarıyla hepimiz kişisel hayatımızdan bunu görebiliriz.”

"Dünyanın içinde olduğu bu kriz bizi fazlasıyla etkiliyor"

Gelişmiş devletlerin en büyük problemin sadece enflasyon artışı olmadığını, resesyon tehdidinin de bunda etkili olduğuna dikkat çeken Bilgin, “Dünyanın içinde olduğu bu küresel kriz bizi fazlasıyla etkiliyor. Dövize ihtiyacımız var. Bu sebeple döviz fiyatlarındaki bir dalgalanma, ekonomimizde sarsıcı derecede etki yapıyor. İkinci kaynağı da enerji” ifadesini kullandı.

Son bir haftadır rakamların açıklandığını anımsatan Bakan Bilgin, “Burada yapılacak en kritik şey enflasyon tahribatını, emekçilerimize ve çalışanlarımıza hissettirmemek. Bu tahribatı koruyacak önlemler almak. Ülkemiz, sosyal bir devlet. Bunu yapmaya gayret ediyoruz. Diğer yaptığımız şeyler fevkalade bir iş. Türk ekonomisi büyüdüğü sürece istihdam oluşturma potansiyeli bulunan bir ülke” açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)