Büyük şehirlerden akın ettiler! Ev fiyatları iki katına fırladı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle ev fiyatları iki katına fırladı. 

EKONOMİ 24.09.2020, 09:45 24.09.2020, 09:56
Büyük şehirlerden akın ettiler! Ev fiyatları iki katına fırladı

Muğla'nın gözde turizm merkezi Bodrum'da ev fiyatlarındaki yükseliş sürüyor. Yeni tip koronavirüs (Covid-19) sürecinde büyükşehirlerden uzaklaşmak isteyen kişiler, Bodrum'da ev bulmakta güçlük çekiyor. 75 metrekarelik bir dairenin aylık kirası 2 bin TL'ye kadar çıkarken, aynı daire 800 bin TL'den satılıyor. 

Muğla'nın Bodrum ilçesine tayin olan kamu çalışanları, yüksek ev kiraları nedeniyle merkeze uzak olan Mumcular Mahallesi'nde yaşamaya başladı. Söz konusu kamu çalışanları, uzak mesafeye aldırış etmeden kırsal bölgeleri tercih etmeye başladı. Kırsal alanlarda oturacak daire bulamayan kamu çalışanları ise kiraların fazlalığı sebebiyle maddi anlamda sıkıntı çekiyor. Kamu çalışanlarının birçoğu, Bodrum'dan tayinlerini istiyor. 

Bodrum'da 75 metrekareden fazla olan dairelerin aylık kiraları ise şaşkınlığa uğratıyor. Havuza ve bahçeye sahip olan, aynı zamanda 100 metrekareye sahip olan bir dairenin kirasının en az 10 bin TL olduğu fark ediliyor. Eşyalı bir daire olması durumunda ise söz konusu kiranın iki katına fırladığı görülüyor.

Gözde turizm merkezinde daire kiralarının 2 bin TL'den başladığı ve 60 bin TL'ye kadar çıktığı biliniyor. Sezonluk daire kiralamayı isteyen vatandaşlar ise söz konusu fiyatların iki katını ödemek zorunda kalıyor. 

Bodrum ilçesinden daire kiralamak isteyen vatandaşlar, yalnızca kira fiyatlarının fazla olması konusunda güçlük yaşamıyor. Aynı zamanda ev sahipleri de senelik veya 6 aylık peşin depozito talep ediyor. Emlakçı da işin içindeyse onlara da bir kira bedeli veriliyor. Bodrum'da bir daireyi kiralamak için hem 6 aylık depozito hem de emlakçı komisyonuyla beraber en az 20 bin TL verilmesi gerekiyor. 

Konuya ilişkin açıklama Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras'tan geldi.

"Büyük şehirlerden geliyorlar"

Bodrum Belediye Başkanı Aras, özellikle yeni tip koronavirüsün (Covid-19) ardından büyük şehirlerden Bodrum'a yönelik talebin ciddi derecede artış gösterdiğini söyledi.

Aras, yalnızca Bodrum ilçesine değil, diğer kıyı şehirlerine yönelik talebin de artış gösterdiğini belirterek, Bodrum'un bu konuda birinci sırada yer aldığını ifade etti.

"Evler müstakil ve bahçeli"

Bodrum ilçesinde yaşamanın kolay olduğunu aktaran Aras, burada evlerin müstakil ve bahçeli olduğunu, vatandaşların bu nedenle burada ev almayı veya kiralamayı tercih ettiğini kaydetti.

Aras, vatandaşların Bodrum'a gelerek ev satın almaya başladıklarını, satılık ev bulamamaları halinde de ev kiraladıklarını söyledi.

"Arz sınırlı olduğu için fiyatlar artıyor"

Bu durumun ciddi bir talep getirdiğine dikkat çeken Aras, arzın sınırlı olması nedeniyle kiraların ve emlak fiyatlarının büyük ölçüde arttığını belirterek, Bodrum ilçesindeki ev stokunun ikinci konutlarla birlikte yeterli düzeyde olduğuna dikkat çekti.

Aras, Bodrum'da yaklaşık 144 bin konut bulunduğunu kaydederek, konut başına üç kişi olarak hesaplanması halinde bunun yaklaşık 450 bin kişiye denk geldiğini ekledi. 

Yorumlar (0)