Burada gençlerin işsizlik oranı yüzde 70

Gazze Ablukasını Kırma Halk Komitesi, İsrail'in 13 yıldır uyguladığı ağır abluka yüzünden açık hava hapishanesine dönen bölgedeki genç nüfusun işsizlik oranının yüzde 70'e ulaştığını açıkladı.

EKONOMİ 18.02.2020, 09:07
Burada gençlerin işsizlik oranı yüzde 70

Yazılı açıklamada bulunan Gazze Ablukasını Kırma Halk Komitesi Başkanı Cemal el-Hadari, İsrail ablukası ve Gazze'ye yönelik saldırıların, işsizlik oranlarını doğrudan etkilediğini kaydetti.

Gazze Ablukasını Kırma Halk Komitesi Başkanı Cemal el-Hadari açıklamasında, "Fabrikaların, atölyelerin ve mağazaların kapanması neredeyse rutin duruma geldi. Bunun da gençlere ve işçilere yansıması oldu. 300 bin kişi işsiz ve on binlerce mezun umutsuz." dedi.

Gazze Ablukasını Kırma Halk Komitesi Başkanı Cemal el-Hadari, ekonominin çökmesinin ve buna fiili çözüm bulunamayışının, yüzde 70'e ulaşan işsizlik oranıyla gençleri çıkmaza sürüklediğini belirterek, halihazırda krizi hafifletecek projeler üzerinde çalışılmasının şart olduğunun altını çizdi.

Yaklaşık 2 milyon Filistinlinin yaşadığı Gazze Şeridi'nde 2007 senesinden bu yana devam eden İsrail ablukası, yoksulluk ve işsizliğin ciddi biçimde yükselmesine yol açıyor.

Gazze'de bulunan 7 sınır kapısından 6'sı İsrail'in, biri Mısır'ın kontrolünde. İsrail yönetimi, ordu güçlerinin giriş çıkışı için kullandığı Karare Sınır Kapısı'nı 2005 yılında, diğer 3 kapıyı ise 2007 yılında kapattı. İsrail, sadece Kerm Ebu Salim ve Beyt Hanun Sınır Kapısı'nın faaliyetine izin veriyor.

İsrail çoğu zaman da bu kapıları da kapalı tutuyor. İsrail'in bu tutumuna Mısır yönetimi de eşlik ediyor.

Yorumlar (0)