Bundesbank: Enflasyon aralıkta zirve yapabilir

Bundesbank (Almanya Merkez Bankası) Başkanı Joachim Nagel, fiyatlarda yükselişin hızlanacağını ve enflasyonun aralık ayında yüzde 10'nun üzerine çıkabileceğini söyledi.

EKONOMİ 12.09.2022, 00:41
Bundesbank: Enflasyon aralıkta zirve yapabilir

Nagel, ülke medyasına yaptığı açıklamada, ECB'nin (Avrupa Merkez Bankası) faiz artırımları, ekonomide resesyon ve yüksek enflasyona dair önemli değerlendirmeler yaptı.

ECB Yönetim Konseyi'nin mensubu da olan Nagel, enflasyonun çok sayıda alana yayıldığına ilişkin işaretler olduğunu kaydederek, "ECB Yönetim Konseyi'nin 8 Eylül 2022'de üç temel politika faizinde 75 baz puanlık artırıma gitmesi açık bir göstergeydi ve enflasyon tablosu bu şekilde kalırsa, daha açık ve net adımlar takip etmelidir." dedi.



"Yüzde 10'u geçebilir"

Açık problemin enflasyonu yeniden kontrol altında tutmak olduğunu ve bunun için ECB Yönetim Konseyi'nde müşterek bir duruş sergilendiğini aktaran Nagel, enflasyonu kontrol altına tutarken çok daha düşük büyüme oranları veyahut resesyonun asla göz ardı edilemeyeceğine işaret etti.

Nagel, "Neticede, istikrarlı fiyatlar, orta ve uzun vadeli büyümeye ve Avro Bölgesi'ne yönelik olarak iyi bir ekonomik görünüm için çok daha önemli. Oldukça durgun bir dönemin üstesinden gelebilmemiz gerekebilir. Şimdilik hiç yoktan bu durgun bir dönem gibi gözüküyor ve ekonomik üretimdeki düşüş çok şiddetli olmayacak." sözlerini sarf etti.

Fiyatlarda yükselişin hızlanacağına ve 'senelik enflasyonun aralık ayında yüzde 10'u geçebileceğine' dikkat çeken Nagel, 2023 yılında ise senelik enflasyonun bir miktar da olsa zayıflayabileceğini ve büyük ihtimalle yüzde 6'nın üzerinde olacağını vurguladı.

Yorumlar (0)