Buğday krizi yaşanacak mı? Bakanlıktan açıklama

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen açıklamada, Rusya'nın Ukrayna'yı hedef alması ile ilgili, "2022 senesindeki hububat üretimi için olumlu beklentilerle beraber Türkiye'nin gıda arzında bir sorun öngörülmemektedir." denildi.

EKONOMİ 24.02.2022, 20:24 25.02.2022, 13:52
Buğday krizi yaşanacak mı? Bakanlıktan açıklama

Ukrayna ve Rusya arasındaki gelişmeler ve bu gelişmelerin uluslararası gıda ve hububat piyasaları üzerindeki olası etkilerine ilişkin olarak bakanlıktan açıklama geldi.

"Gıda arzında bir sorun öngörülmemektedir"

Bakanlık tarafından gerçekleştirilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Uluslararası gelişmeleri yakından izliyoruz ve gerekli önlemleri alıyoruz. Ukrayna-Rusya krizinin gıda ve hububat piyasalarındaki olası etkileri de yakından takip edilmektedir. Son haftalarda, bahse konu gelişmelerin, Türkiye'nin gıda tedarikinde sorunlara sebep olacağı yönünde yorumlar yapıldığı görülmüştür. 

Karadeniz havzasındaki ülkeler, Türkiye'ye sağladığı lojistik avantajı sebebiyle de bu bölgeler ile var olan ticaret hacmi sürekli artmaktadır. 

Bakanlığımız tarafından gerçekleştirilen değerlendirme sonucunda; gerek TMO (Toprak Mahsulleri Ofisi) gerek lisans verilmiş depolar dahil olmak kaydıyla özel sektörün mevcut stokları göz önüne alındığında başta buğday olmak kaydıyla hububat ve diğer tüm hammaddelerde yeni hasat dönemine dek arz yönünden bir eksikliğinin olmayacağı tahmin edilmektedir."
 

Yorumlar (0)